Τι ψάχνει η αστυνομία για την ανατίναξη των ΑΤΜ στην Εγλυκάδα που απέφερε πάνω από 250.000 ευρώ στους δράστες

07.09.2020 / 5:22
patra-atm
Φειδωλές σε διαρροή πληροφοριών είναι οι αρχές για την επίθεση της… βομβιστικής επίθεσης στην Εγλυκάδα, η οποία απέφερε πάνω από 250.000 ευρώ στους δράστες, όταν εκείνοι ανατίναξαν ΑΤΜ εμπορικής αλυσίδας στην περιοχή. Το βέβαιο είναι πως επρόκειτο για πέντε άτομα, που φαίνεται ότι έχουν κυρίως έδρα το λεκανοπέδιο. Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η ληστεία αυτή δεν ήταν η πρώτη τους και ότι πρέπει να είναι ο ίδιος πυρήνας που εμπλέκεται σε ομοειδείς επιθέσεις σε άλλες περιοχές, εκτός Αττικής. Αστυνομικοί κύκλοι έκαναν τον υπολογισμό ότι το τριπλό χτύπημα τη Πάτρας- τρία ήταν τα μηχανήματα που ανατινάχθηκαν- ήταν το 3ο ή το 4ο της συγκεκριμένης σπείρας, η οποία προέρχεται από τις τάξεις του κοινού εγκλήματος.
Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει την πορεία του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι ληστές και είναι σίγουροι ότι μας ήρθαν από Αθήνα κινούμενοι βραδινές ώρες, έχοντας πιθανότατα εντοπίσει τον στόχο νωρίτερα, ενδεχομένως σε κάποια επίσκεψή τους. Εχουν εντοπίσει ποιο όχημα ήταν, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσει μεγάλη βοήθεια, καθώς το όχημα ήταν κλεμμένο λίγες μέρες νωρίτερα.
Η ΕΛΑΣ προεξοφλεί ότι το όχημα θα εγκαταλειφθεί αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη και κάνει τις ανάλογες έρευνες για να το βρει. Εκτιμάται βέβαια ότι οι δράστες θα έχουν εξαφανίσει τα ίχνη τους (παλιότερα πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα, πλέον χρησιμοποιούνται καυστικά υγρά) αν και οι σύγχρονες τεχνολογίες των εργαστηρίων μπορούν να κάνουν μικρά και μεγάλα θαύματα.
Η ΕΛΑΣ δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι δράστες διευκολύνθηκαν στο έργο τους από πλημμέλεια των ίδιων των θυμάτων. Δεν έπρεπε να έχουν τόσα χρήματα τα ΑΤΜ, κάτι που δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ως σύσταση η αστυνομία στους ιδιώτες, χωρίς να εισακούεται.
Επιπλέον, οι δράστες είχαν εύκολη πρόσβαση γιατί ο χώρος ήταν ακάλυπτος, παρά το πολύτιμο περιεχόμενό των ΑΤΜ. Παραλλήλως, δεν αντέδρασε καλά, λόγω του αιφνιδιασμού, ο φύλακας της εγκατάστασης. Απομακρύνθηκε φοβούμενος για την ακεραιότητά του, αλλά του έπεσε το τηλέφωνο και έτσι χάθηκε χρόνος μέχρι να ειδοποιηθεί η αστυνομία.
εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα