Τι φταίει και σε συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας η πίεση του νερού είναι ελάχιστη;

10.08.2020 / 6:33
diakopi-nerou

Κανένα ζήτημα έλλειψης νερού δεν υπάρχει στην Πάτρα, παρά τα όσα γράφονται και τα παράπονα που έχουν οι κάτοικοι, κυρίως, των πρώην καποδιστριακών δήμων. Αυτό διαβεβαιώνουν κύκλοι τόσο της ΔΕΥΑ Πατρών, όσο και της δημοτικής αρχής. Όπως υποστηρίζουν οι κύκλοι αυτοί η Πάτρα δεν έχει κανένα πρόβλημα έλλειψης νερού. Το αντίθετο.

Μετά το νερό που έχει ξεκινήσει να παίρνει ο Δήμος της Πάτρας από το φράγμα του Πείρου Παραπείρου και που θα συνεχίσει να παίρνει για τα επόμενα πέντε χρόνια (έτσι ορίζει η συμφωνία που έχει κάνει ο Κώστας Πελετίδης με τον υπό σύσταση φορέα στο διάστημα της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αχαϊκή πρωτεύουσα έχει λύσει το ζήτημα, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Το ζήτημα του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί σε αρκετές περιοχές της Πάτρας των πρώην καποδιστριακών δήμων (όπως για παράδειγμα στο Ρίο, στην Οβρυά, στο Σαραβάλι, στα Δεμένικα κτλ) έχει να κάνει με την πίεση του νερού. Το νερό σε τακτές χρονικές περιόδους, σύμφωνα με τους κατοίκους των περιοχών, δεν φτάνει στις βρύσες ή φτάνει με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΠ και την δημοτική αρχή, αυτό οφείλεται στο ότι το δίκτυο των σωλήνων ύδρευσης είναι παλαιό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά προβλήματα και αυτό να επηρεάζει την πίεση του νερού.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα δίκτυα ύδρευσης σε όλες αυτές τις περιοχές της Πάτρας είναι αχαρτογράφητα, κατά συνέπεια τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ όταν πάνε να διορθώσουν το πρόβλημα, ψάχνουν να βρουν που βρίσκεται και που οφείλεται.

Μέχρι να το βρουν, να δουν τι φταίει και να το διορθώσουν αυτό είναι μία διαδικασία που θέλει αρκετό χρόνο. Για αυτό και υπάρχουν μέρες που η πίεση του νερού σε συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας είναι ελάχιστη.

Το όλο θέμα θα λυθεί οριστικά όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της Πάτρας, ένα φιλόδοξο σχέδιο της ΔΕΥΑΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωρά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα