Τι απαντά ο Μαρίνος Σκανδάμης στο dete.gr για την ένσταση κατά Σολωμού: Δεν έχω αντίρρηση να μη συζητηθεί σχετική ένστασή μου στο ΑΕΔ αν …

07.09.2020 / 10:25
σκανδαμησ

Aπό τον κ. Σκανδάμη λάβαμε την παρακάτω απάντηση σχετικά με το ρεπορτάζ του dete το οποίο αναφέρεται στην ένταση που κατέθεσε εναντίον της Κατερίνας Σολωμού στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η απαντηση έχει ως εξής: 

“Διάβασα με προσοχή το ρεπορτάζ σας με τίτλο
«Ένταση στο τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ.: Ένσταση Σκανδάμη κατά Σολωμού, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του».

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι ο συντάκτης του θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου ώστε να μην καταναλώνουμε χρόνο, ενέργεια και εντυπώσεις σε λάθος κατεύθυνση, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχουν πλείστες ανακρίβειες περί δήθεν δεσμεύσεων μου κ.λπ.

Επικεντρώνομαι μόνο στο ότι σε μια εκλογική διαδικασία είναι προφανές ότι οι νόμιμες διεκδικήσεις συνυποψηφίων δεν αποτελούν υπονομεύσεις προς άλλους υποψηφίους ούτε σκοπεύουν να αναπαράγουν εσωστρέφεια, εκτός και αν κάποιος δίνει την είδηση στα μέσα ενημέρωσης ώστε να παράγει ο ίδιος,  την εσωστρέφεια που κατά τα άλλα καταγγέλλει.

Παρ’ όλα αυτά επειδή κάποιοι σε αυτή την παράταξη αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τον τύπο για να υπονομεύουμε φίλους και συντρόφους, οφείλω να σας ενημερώσω ότι για το θέμα που αναδείξατε ήδη από πέρυσι και συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου 2019 απευθύνθηκα στα αρμόδια όργανα του κόμματός μου και στην ταυθήμερη επιστολή μου μεταξύ άλλων εξέθεσα τα ακόλουθα επί λέξει :

«…εντόπισα δεκάδες ψηφοδέλτια, οι σταυροί των οποίων δεν μου επιμετρήθηκαν, ενώ υπήρξαν και εις βάρος μου λάθη, όπως λ.χ. κατά τη μεταφορά των σταυρών προτίμησης από τα πρακτικά στον πίνακα σταυροδοσίας.

Δηλαδή, κατ’ εύλογη κρίση δικαστηρίου μπορεί να μου επιμετρηθούν σταυροί προτίμησης ή και να αφαιρεθούν άλλοι από την συνυποψήφιά μου και να αλλάξει η σειρά κατάταξης.

Παρ’ όλα αυτά ξέρω ότι τα κρίσιμα ζητήματα αφορούν στους μετεκλογικούς στόχους της παράταξης και στην καθιέρωσή μας ως υπεύθυνης και δημοκρατικά ριζοσπαστικής πολιτικής δύναμης. Στόχο στον οποίο στρατευόμαστε όλοι και πρέπει να τον επιδιώξουμε αταλάντευτα.

Στο πλαίσιο αυτό κατανοώ ότι το συμφέρον της παράταξης μας υπερέχει κάθε προσωπικής επιθυμίας και όχι η ανάλωση των συνυποψηφίων σε μακρές, επίπονες και κοστοβόρες διαδικασίες, που στο τέλος κανείς δεν θυμάται πως και γιατί ξεκίνησαν, αλλά θυμάται τον απόηχό τους.

Ως εκ τούτου σας ενημερώνω ότι δεν έχω αντίρρηση να μη συζητηθεί σχετική ένστασή μου στο ΑΕΔ για την αναγνώριση της πραγματικής σταυροδοσίας μου, εφόσον πολιτικά ήθελε σταθμιστεί ότι αυτό θα μπορούσε να δώσει λάθος μηνύματα για την εικόνα της παράταξης και τις επιθυμίες των στελεχών μας και εφόσον βέβαια δεν ευσταθούν διακινούμενες -θέλω να πιστεύω ανεύθυνα- πληροφορίες, για εκκένωση της καταληφθείσας βουλευτικής θέσης».

Προφανώς λοιπόν, αν η παράταξή μας που όλοι υπηρετούμε απαντήσει με οποιοδήποτε τρόπο στο ζήτημα που εδώ και 14 μήνες έθεσα, τότε αυτό θα γίνει σεβαστό. Αν δεν απαντήσει, κατανοεί ο καθένας τα αδιέξοδα τέτοιων καταστάσεων που οδηγούν υποχρεωτικά σε αβέβαιες δικαστικές διαδικασίες, που τελικά κανείς δεν επιδιώκει αναίτια.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Μαρίνος Σκανδάμης”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα