Τηλεδιάσκεψη των Οικολόγων Πράσινων με το Επιμελητήριο Αχαΐας

22.10.2020 / 9:31
unnamed-17

Με έμφαση στο θέμα της επιχειρηματικότητας και με αφορμή τον πτωχευτικό κώδικα και  τις εξελίξεις στην οικονομία στη μετακορονοϊό εποχή, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Στην τηλεδιάσκεψη από την πλευρά των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχαν οι κκ. Μανώλης Βέμης, Συντονιστής, Κατερίνας Ανδρικοπούλου Σακοράφα, Συνεκπρόσωπος και Δημήτρης Πολιτόπουλος, αν. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και τ. Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η πορεία των επιχειρήσεων της Αχαΐας, και οι διεκδικήσεις τους όσον αφορά τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού, ενώ τέθηκε το ζήτημα της ένταξής τους στα Περιφερειακά Προγράμματα.

Από την πλευρά των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ δόθηκε έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, και την ευκαιρία που παρουσιάζεται λόγω της Πράσινης Νέας Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο λειτουργίας τους, γεγονός που θα πρέπει να βρει τις ελληνικής επιχειρήσεις προετοιμασμένες.

Τέλος, τέθηκε και το ζήτημα του τρόπου διαχείρισης των εργοστασιακών αποβλήτων, και οι ευκαιρίες απορρόφησης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με προσανατολισμό στην πράσινη ανάπτυξη.

Όπως σημειώνουν οι κκ. Βέμης, Ανδρικοπούλου Σακοράφα και Πολιτόπουλος: «Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τις επιχειρήσεις της χώρας μας και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, σε άμεση συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, του οποίου είμαστε μέλος, ενημερώνουμε από την πλευρά μας για τη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας μέσα από την ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας που θα πρωταγωνιστήσει στις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή το Επιμελητήριο Αχαΐας έχει εγγεγραμμένες 21.003 επιχειρήσεις, που έχουν κι αυτές πληγεί από την οικονομική και την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, και καλούνται να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν στις νέες αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα