ΣΥΡΙΖΑ: Σηκώνουν το γάντι οι «προεδρικοί» – Σπίρτζης και Γιαννούλης κατά Τσακαλώτου

24.09.2020 / 13:56
spirtzis

Ένας-ένας σπάνουν τις τελευταίες ώρες τη σιωπή τους οι «πραιτωριανοί» του Αλέξη Τσίπρα, μετά την κίνηση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει τη γραμμή της μετωπικής αντιπολίτευσης, αποδοκιμάζοντας δημόσια το λεκτικό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ . Για «απαράδεκτη παρέμβαση» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σηκώνοντας το εσωκομματικό γάντι του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
«Η παρέμβαση Τσακαλώτου είναι απαράδεκτη. Δεν έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα τα κόμματα πρέπει και οφείλουμε τα στελέχη, όταν υπάρχουν διαφωνίες να συζητάμε με τα όργανα, όχι μέσω Facebook. Αν το κάναμε όλοι αυτό, γι αυτά που διαφωνούσαμε με τον Τσακαλώτο, εκεί να βλέπατε» σχολίασε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στο ρ/σ Alpha, και έσπευσε να υπενθυμίσει πως «ο κ. Τσίπρας έκανε τον χαρακτηρισμό για αυτά που έταξε ο κ. Μητσοτάκης στα μικρομεσαία στρώματα, για τη συμφωνία των Πρεσπών, την ανάπτυξη και τα έργα κλπ. Δεν υπάρχει ειδικό δικαστήριο για πολιτικό απατεώνα, δηλαδή ότι είπε ψέματα σε μια σειρά ζητημάτων και παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, τα οποία σήμερα είναι εμφανή».
Κληθείς να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε η συνάδελφός του, Θεοδώρα Τζάκρη στον Πρωθυπουργό, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε: «Δεν είπε αυτό η κ. Τζάκρη. Δεν υπάρχει άνθρωπος οποιασδήποτε απόχρωσης του προοδευτικού χώρου που να μην είναι διεθνιστής. Δεν χαρίζουν τον πατριωτισμό σε όσους έχουν φέρει τις μεγάλες εθνικές καταστροφές».
Στην ίδια πλευρά του ποταμού βρέθηκε με τον πρώην υπουργό Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής, Χρήστος Γιαννούλης. Κληθείς να σχολιάσει το ηχηρό «άδειασμα» του κ. Τσακαλώτου στην ηγεσία του κόμματος, ο κ.Γιαννούλης ανέφερε: «Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω. Έχει πει μια λογική άποψη, το μόνο που μπορώ να ερμηνεύσω είναι κάτι απλό, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Τσακαλώτος δεν μπορούσε να εκτιμήσει την τύχη που θα είχε η παρέμβασή του, με την γιγαντοποίηση που υπήρχε σε μια περίοδο που η χώρα φλέγεται. Μπορούσε να προβλέψει την επίδραση που θα είχε η παρέμβασή του, ενώ βρίσκεται σε ένα κόμμα που υπάρχει πρωτοφανής και ζύμωση μεταξύ των οργάνων και των θεσμικών διαδικασιών».
Την ίδια ώρα, παίρνοντας θέση απέναντι στον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» από πλευράς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το μαξιλάρι των 37,5 δισ. και μετά το χρησιμοποιεί. Και μετά λέμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πολιτικής απάτης; Αυτά είναι στοιχεία εξαιρετικά μεγάλης πολιτικής απάτης. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός απατεώνας. Είναι πολιτικός απατεώνας αυτός ο οποίος εκλέγεται με ψεύδη» και κατέληξε: «Είναι πολιτικός απατεώνας που επιβάλει στα παιδιά άνω των 9 ατόμων να συγχρωτίζονται στις πλατείες όταν κάνουν μάθημα στις τάξεις με άλλους 26 μαθητές. Η κυβέρνηση κυβερνάει όχι η αντιπολίτευση. Δεν έχουμε ευθύνες για όσα έγιναν από τη μεταπολίτευση και μετά. Δεν χρεοκόπησε η χώρα στα χέρια μας. Δεν παραδώσαμε εμείς έλλειμμα 350 δισ. Υπάρχει κοντή μνήμη σε αυτόν τον τόπο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα