ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Συνεδρίαση για την ανασυγκρότηση του κόμματος

02.10.2020 / 12:07
SYRIZA_NEA_Argyri_No5_28092020-scaled

Την περασμένη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 το απόγευμα συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανασυγκρότησης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο δημοτικό χώρο της Αγοράς Αργύρη στην Πάτρα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής του κόμματος:

«Ήταν μια πρωτοποριακή συνεδρίαση από τεχνική άποψη διότι κατάφερε να συνδυάσει την φυσική παρουσία με την ψηφιακή συμμετοχή με τη χρήση της τηλεδιάσκεψης. Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών ελήφθησαν υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας δηλαδή μάσκες, αποστάσεις για όσους.ες συμμετείχαν με φυσική παρουσία στο χώρο της Αγοράς Αργύρη.

Επίσης υπήρξε η πρόβλεψη για τη συμμετοχή με τη χρήση πλατφόρμας συνδιάσκεψης για όσους.ες το επιθυμούσαν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα σύντομο απολογισμό της δράσης της νομαρχιακής οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα από τον Συντονιστή της Ν.Ε Μιχάλη Σιδηρόπουλο. Ακολούθησε η εισήγηση για τις αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο στο κόμμα καθώς και τις κατευθύνσεις που δόθηκαν για το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό δράσης προς τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις οργανώσεις μελών από το μέλος της ΚΕ και του Οργανωτικού Γραφείου Γεράσιμο Θεοφιλάτο.

Στη συνέχεια οι κατευθύνσεις αυτές εξειδικεύτηκαν για την περιοχή της Αχαΐας και συμφωνήθηκε ένα πλάνο δράσης εξωστρέφειας των οργανώσεων σε ολόκληρη την Αχαΐα. Επίσης, καθορίσθηκε ο οδικός χάρτης για την λειτουργία των οργανώσεων, για το επόμενο διάστημα, ο οποίος θα οδηγήσει στην εκλογή των νέων Συντονιστικών Οργάνων στις Οργανώσεις Μελών και τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας το αργότερο μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Έγινε εκτενής αναφορά στην πολιτική συγκυρία και στα τρία πολιτικά μέτωπα που αξιολογούνται ως τα κύρια για την επόμενη περίοδο και ειδικότερα είναι η πανδημία και η διαχείριση της από την κυβέρνηση στο τομεά της υγείας και της παιδείας, η κατάσταση της οικονομίας και η διαχείριση των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής. Στα μέτωπα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οφείλει να είναι παρών όχι μόνο κοινοβουλευτικά αλλά σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Παράλληλα οφείλει να προχωρήσει τη διαδικασία της ανασυγκρότησης, διεύρυνσης και μετασχηματισμού αξιοποιώντας το χρόνο που του δίνει η αναβολή του Συνεδρίου. Η βασική κατεύθυνση δράσης για το επόμενο διάστημα προσδιορίζεται από τα τετράπτυχο Εξωστρέφεια – Ενοποίηση – Μαζικοποίηση – Διάλογος και οργάνωση της δουλειάς στις οργανώσεις μελών και στην κοινωνία.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα