Κουκάκι: Συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική για όπλα και εκρηκτικά

24.09.2020 / 13:08
giafkart

 Σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα   συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 38 και 42 ετών και μια γυναίκα 36 ετών. Οι αστυνομικοί, από έφοδο που έκαναν σε διαμέρισμα-αποθήκη στη οδό, Αναστασίου Ζήνη στο Κουκάκι βρήκαν και κατέσχεσαν εκρηκτική ύλη C4, σφαίρες Καλάζνικοφ, μασούρια, ενώ στο σπίτι του ενός συλληφθέντος βρέθηκαν δύο πιστόλια. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πολύ σοβαρή την υπόθεση και αυτό που ψάχνουν είναι διασυνδέσεις με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών Ο.Λ.Α.
Οι έρευνες έγιναν σε τέσσερα σπίτια στην Αττική. Σε τρία σπίτια βρέθηκαν και συνελήφθησαν τα τρία άτομα και στο τέταρτο εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής 

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020 και είναι σε εξέλιξη. Πραγματοποιούνται (4) κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».
Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά. Είναι γνωστός αντιεξουσιαστής της Θεσσαλονίκης και είναι ο άνθρωπος που αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και είχε συλληφθεί στο κτήριο της Πρυτανείας για κατάληψη το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλος έχει κατηγορηθεί για ληστεία στα Ψαχνά. Είναι και αυτός γνωστό άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η συλληφθείσα είναι η σύντροφός του. 
Η ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είναι η οργάνωση που έχει τοποθετήσει βόμβες μεγάλης ισχύος στο Εφετείο Αθηνών και στη Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας. Τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν η βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τον Δεκέμβριο του 2018.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα