Στο εδώλιο η μητέρα που άφησε το βρέφος της στην Πλαζ της Πάτρας

14.10.2020 / 4:35
ÓÔÏÍ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁ Ç 27×ÑÏÍÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÈÁÍÁÔÏ ÍÅÏÃÅÍÍÇÔÏÕ ÂÑÅÖÏÕÓ ÔÇÓ ÓÔÇÍ ÐÁÔÑÁ 
(EUROKINISSI)

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου η 27χρονη που άφησε στην Πλαζ της Πάτρας το νεογέννητο κοριτσάκι της, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ίδια αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το παιδί βρέθηκε νεκρό από περαστικούς και η υπόθεση συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Η γυναίκα θα δικαστεί από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο, στο Αίγιο.

Η κατηγορουμένη έχει προφυλακιστεί ενώ τότε στην απολογία της είχε ισχυριστεί ότι αν ήθελε να σκοτώσει το βρέφος από τη στιγμή της σύλληψής του, θα είχε κάνει έκτρωση από τον δεύτερο μήνα της κύησης και δεν θα ανέβαινε έναν Γολγοθά, κρύβοντας την εγκυμοσύνη της, κάτω από πλατιά ρούχα, ακόμα και από την οικογένειά της.

Είχε πει επίσης ότι εγκαταλείφθηκε από τον βιολογικό πατέρα του βρέφους και έμεινε αβοήθητη. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Θεόδωρο Χρονόπουλο, η εντολέας του υπέστη επιλόχεια κατάθλιψη, μια πολύ σοβαρή ψυχωτική συνδρομή, που επιβαρύνει τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση και υπό καθεστώς πανικού και τρόμου, έφτασε κάποια στιγμή στην πλαζ, όπου χωρίς να αντιλαμβάνεται τι έκανε, άφησε το βρέφος στην παραλία και έφυγε. Στην ιατροδικάστική έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου του βρέφους ο «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα