Στους φοιτητές ποντάρει η αγορά της Πάτρας για να πάρει τα πάνω της

12.09.2020 / 4:55
patra_maizvnos

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των επαγγελματιών και των παραγόντων της αγοράς της Πάτρας, είναι το αν θα επιστρέψουν από τον Σεπτέμβριο οι φοιτητές στην Πάτρα. Αυτό είναι κάτι που ξεκάθαρα θα εξαρτηθεί από την πορεία του υγειονομικού τομέα, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και στην χώρα.

Από τη στιγμή που τα κρούσματα έφτασαν να είναι τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί ποτέ στο διάστημα της πανδημίας (από τον Μάρτη και μετά δηλαδή), είναι σίγουρο ότι αν θα συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε υπάρχει θέμα.

Το θέμα, σε ότι έχει να κάνει με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τους φοιτητές, αφορά το πώς θα γίνονται τα μαθήματα. Αν τα μαθήματα συνεχίσουν να γίνονται on line και εφαρμοστεί και πάλι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως έγινε από τον Μάη και μετά, όταν τελείωσε η καραντίνα, αυτό σημαίνει ότι φοιτητές θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους από την βάση τους, χωρίς να αναγκαστούν να έρθουν στην Πάτρα.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τα όσα μας έλεγαν παράγοντες της αγοράς που δραστηριοποιούνται σε διάφορες πτυχές της τοπικής οικονομίας θα ήταν τουλάχιστον καταστροφικό για την Πάτρα.

Ήδη η αγορά της αχαϊκής πρωτεύουσας από την εστίαση ως και το εμπόριο και από το εμπόριο μέχρι το real estate, μετράει τεράστιες ζημιές όλο αυτό το διάστημα από την απώλεια των φοιτητών, οι περισσότεροι των οποίων δεν επέστρεψαν ποτέ στην Πάτρα από τον περασμένο Μάρτιο ή ήρθαν για λίγες μέρες.

Σύμφωνα με την αγορά για να επιστρέψει κάποια στιγμή η οικονομία της Πάτρας στους κανονικούς της ρυθμούς, τότε δηλαδή που δεν γνωρίζαμε την πανδημία και τον κορωνοϊό, θα πρέπει να επιστρέψουν στην πόλη οι τουλάχιστον 30.000 σπουδαστές της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα