Στα Δικαστήρια κατά του 5G και Πατρινοί

25.10.2020 / 10:31
5-g

Η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία , συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει  όλες οι ελληνικές ομάδες «Stop5G», να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να σταματήσουν την τοποθέτηση κεραιών  5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας (5G).

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό συγκέντρωναν χρήματα, μέσω ηλεκτρονικού εράνου, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία, ήδη συγκεντρώθηκαν 3.831 ευρώ και εντός των ημερών αναμένεται να γίνει η κατάθεση της προσφυγής, ωστόσο ο έρανος συνεχίζεται για τη συγκέντρωση του συνολικού ποσού που απαιτείται για τα δικαστικά έξοδα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Όλες οι ελληνικές ομάδες Stop5G σας καλούμε να υποστηρίξετε την προσφυγή μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να ανασταλεί η εγκατάσταση του 5G και να προστατευθεί η υγεία των παιδιών μας από το «μεγαλύτερο ανήθικο ιατρικό πείραμα στην ανθρώπινη ιστορία».

Χρειαζόμαστε άμεσα την οικονομική ενίσχυση σου για να καλυφθούν τα υψηλά έξοδα.

Αυτή τη στιγμή και εξελίσσονται δικαστικοί αγώνες στα ανώτατα δικαστήρια και άλλων χωρών.

Το προηγούμενο της διακοπής του πιλοτικού 5G στην Καλαμάτα δείχνει την δύναμη μας!

Γι’ αυτό ζητούμε την βοήθεια σου! Ακόμα και η πιο μικρή οικονομική προσφορά είναι σημαντική! Ο τεράστιος αυτός αγώνας -πλέον- είναι στα δικά σου χέρια».

Η αναφορά των πολέμιων του 5G στην Καλαμάτα αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, τον Δεκέμβριο του 2019, με την οποία διακόπτεται η συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν έτοιμη να τοποθετήσει κεραίες 5G σε όλη την πόλη. 

Η Καλαμάτα μαζί με τα Τρίκαλα και τον δήμο Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G, ωστόσο και η Πάτρα βρίσκεται στη λίστα των πόλεων για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G.

 Ωστόσο, η δημοτική Αρχή της Πάτρας έχει «παγώσει» κάθε ενέργεια για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, ήδη από τις αρχές του 2018,  αφουγκραζόμενη τις αντιδράσεις, τις ενστάσεις και την αγωνία μιας σημαντικής μερίδας των Πατρινών, για τις επιπτώσεις από τη χρήση του δικτύου αυτού στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, καθώς μελέτες επιστημόνων καταδεικνύουν ότι το δίκτυο δεν είναι καθόλου αθώο.

Μάλιστα, ο Δήμος της Πάτρας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Πάτρα στις 25 Ιανουαρίου, το πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαμαρτυρίας για το 5G, με το Χορευτικό τμήμα  του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα