Σοφία Ζαχαράκη στον Μax fm: «Με λιγότερα κενά λόγω έγκαιρου προγραμματισμού»

19.09.2020 / 10:35
zaxaraki

«Το κάθε κρούσμα αποτιμάται ξεχωριστά. Γίνεται ιχνηλάτηση επαφών, ερευνάται το πως κινήθηκε το παιδί ή ο εκπαιδευτικός. Μετά αναλαμβάνουν οι ειδικοί, με τον ΕΟΔΥ, την πολιτική προστασία, τη διεύθυνση εκπαίδευσης που αξιολογούν την κατάσταση για κάθε τάξη και κάθε σχολείο. Μπορεί με δύο κρούσματα να κλείσει μια τάξη και με τρία ένα ολόκληρο σχολείο», τόνισε στον Max fm 93,4, στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κογκόλη, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στον απόηχο του κρούσματος κορωνοϊού σε μητέρα μαθητή στην Πάτρα και σε μαθητή στον Πύργο.

Σε σχέση με τις καταλήψεις από μαθητές, σε σχολεία της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, η υφυπουργός παιδείας ανέφερε ότι «οι μαθητές θα πρέπει να είναι εντός. Με διάλογο και σύνεση».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΜΟΥΘ

Αναφορικά με τις μεγάλες μάσκες που εστάλησαν στα σχολεία, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως «έγιναν διαγωνισμοί με ιλιγγιώδη ταχύτητα λόγω της δυσκολίας της κατάστασης, όμως η αστοχία θα διορθωθεί με καινούρια παρτίδα, που θα δινόταν έτσι κι αλλιώς!»

Σχετικά με τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως το άνοιγμα ήταν ομαλό λόγω του σωστού και έγκαιρου προγραμματισμού, χωρίς κενά στα σχολεία, στην ειδική αγωγή και στον τομέα των αναπληρωτών, ενώ μίλησε και για νέα φάση προσλήψεων σε λίγες ημέρες.«Ενδυναμώνουμε τα σχολεία μας, τηρούμε τα μέτρα και βοηθάμε όλοι μαζί για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα» δήλωσε καταλήγοντας η κυρία. Ζαχαράκη.

Εξάλλου,  σε ό, τι αφορά τους αρνητές μάσκας τόνισε: «Τα παιδιά θα προσαρμοστούν, αλλά εμείς οι μεγάλοι είμαστε εδώ για να τα στηρίξουμε», προσθέτοντας ότι η σύσταση για μάσκα είναι «επιμορφωτική» και έκανε λόγο για μία «μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος για να διχαστούμε και σε αυτό». «Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιμορφωτικό ρόλο», κατέληξε ερωτώμενη σχετικά με την τήρηση των μέτρων στις σχολικές μονάδες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα