Σολωμού σε Σκανδάμη για την ένσταση: Κρινόμαστε από τις πράξεις μας

07.09.2020 / 13:32
ΣΟΛΩΜΟΥ-1

Με έκπληξη και λύπη πληροφορήθηκα την προσπάθεια του κ. Σκανδάμη να μου αποδώσει την ευθύνη για την διαρροή στα  ΜΜΕ της είδησης σχετικά με την ένσταση που υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου  να του επιμετρηθούν σταυροί προτίμησης ή και να αφαιρεθούν άλλοι από εμένα.

Είναι η ίδια έκπληξη που αισθάνθηκα και όταν πρόσφατα ενημερώθηκα ότι ο  κ. Σκανδάμης προχώρησε σε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο  παρά το γεγονός ότι είχε διαβεβαιώσει τη δικηγόρο μου κ. Τέτη Τζαμαλούκα ότι δεν θα προχωρήσει σε ένσταση. 

Στην πολιτική-ευτυχώς- δεν μιλούν τα λόγια αλλά οι πράξεις.

Και οι πράξεις στην προκειμένη περίπτωση δείχνουν τα εξής:

-Είναι ο κ. Σκανδάμης –και όχι εμείς- που ζήτησε επανακαταμέτρηση μετά την μέτρηση του Πρωτοδικείου που με έφερνε πρώτη στη σταυροδοσία με οκτώ ψήφους διαφορά.

-Είναι αυτός– και όχι εμείς- που διαβεβαίωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε νέα ένταση μετά τις 15 ψήφους υπέρ μου που έφερε η επενακαταμέτρηση την οποία ο ίδιος ζήτησε.

-Είναι αυτός- και όχι εμείς- που προχώρησε σε υποβολή ένστασης  την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, κάτι που δεν έδωσε το παραμικρό  περιθώριο αντίδρασης από την δική μας πλευρά να διεκδικήσουμε και εμείς τα συνταγματικά μας δικαιώματα που ο ίδιος επικαλείται.

-Είναι αυτός– και όχι εμείς- που έσπευσε εκείνη την τελευταία ημέρα να ενημερώσει, όπως λέει, το κόμμα για την πρόθεσή του, λησμονώντας να ενημερώσει και για το λόγο που έδωσε στην δικηγόρο μου.

-Είναι αυτός- και όχι εμείς- που αγωνιά για το μέλλον όπως παραδέχεται και ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς αναφέροντας  στην επιστολή του προς το ΚΙΝ.ΑΛ. ότι δεν έχει αντίρρηση να μη συζητηθεί η σχετική ένστασή του στο ΑΕΔ εφόσον βέβαια δεν ευσταθούν διακινούμενες πληροφορίες, για εκκένωση της καταληφθείσας βουλευτικής θέσης.

Το γεγονός ότι δεν υποβάλαμε και εμείς ένσταση για να κατοχυρώσουμε τις 15 επιπλέον ψήφους και να ζητήσουμε καταμέτρηση ψήφων που δεν επιμετρήθηκαν υπέρ μας ή κακώς καταμετρήθηκαν υπέρ  του, είναι η απόδειξη του ότι είχαμε το λόγο του ότι δεν θα κινηθεί δικαστικά. Έναν λόγο που πιστέψαμε και σεβαστήκαμε. Διότι έτσι έχουμε μάθει να πορευόμαστε στη ζωή και στην πολιτική. Διότι έτσι μόνο έχει αξία να εμπλέκεται κανείς με τα κοινά.

Ο κ. Σκανδάμης λέει ότι έχει ενημερώσει το κόμμα.

Ποιο κόμμα; Η Νομαρχιακή Οργάνωση της Αχαΐας είχε άγνοια.

Εμείς είχαμε άγνοια.

Ποιο όργανο του κόμματος ενημέρωσε ακριβώς;

Και από πού περιμένει απάντηση εδώ και 14 μήνες;

Μήπως δεν έχει λάβει απάντηση επειδή απλά δεν είναι ζήτημα του κόμματος αλλά  θέμα προσωπικών του διεκδικήσεων και φιλοδοξιών; Μήπως η σιωπή του κόμματος σημαίνει κάτι;

Και σε ό,τι αφορά το κοστοβόρο της διαδικασίας της προσφυγής που με έμφαση επικαλείται , μήπως κι εδώ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μήπως οι δικηγόροι έχουν δικαστική ασυλία και το κοστοβόρο αφορά μόνο εμάς τους υπολοίπους;

Είναι λυπηρό σε ένα κόμμα που έχει περάσει από τόσες περιπέτειες, σε ένα κόμμα που στην Αχαΐα έχει βουλευτή,  να παλεύουμε με τέτοια μέσα για  τη θέση του αναπληρωτή του.

Όλα αυτά είναι ενάντια στις αρχές μου, στο ήθος και το ύφος μου, στα ζητούμενά μου ως άνθρωπος. Είναι ενάντια στην προσπάθεια για ενότητα του ΚΙΝ.ΑΛ. που θα έπρεπε να αποτελεί γνώμονα για όλους μας.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν τα αρμόδια τοπικά και κεντρικά όργανα του κόμματος για να αποφανθούν. Σε αυτά τα όργανα απευθύνθηκα, ως όφειλα, όταν  πληροφορήθηκα  την ένσταση του κ. Σκανδάμη και αναμένω να αποφανθούν επί του θέματος.

Σε ό,τι με αφορά το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα υπερασπιστώ την αλήθεια και την εντολή των ψηφοφόρων της Αχαΐας απέναντι στους οποίους δεσμεύτηκα και τους οποίους τιμώ.

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα