Σκάνδαλο Αμπράμοβιτς: Ο μεγιστάνας της Τσέλσι είχε ποσοστά από παίκτες αντίπαλων ομάδων

23.09.2020 / 13:56
abramovic

Μεγάλη θύελλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα βρετανικά Μέσα, ύστερα από τις αποκαλύψεις του BBC Panorama για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας της Τσέλσι μέσω μίας offshore εταιρείας με την επωνυμία «Leiston Holdings» και έδρα τους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους, είχε αποκτήσει ποσοστά αξίας ποδοσφαιριστών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν ανήκαν στο λονδρέζικο κλαμπ, αλλά είχαν βρεθεί ως αντίπαλοί της.
Για παράδειγμα η περίπτωση του Περουβιανού Αντρέ Καρίγιο, ο οποίος ως παίκτης της Σπόρτινγκ είχε παίξει ως αντίπαλος της ομάδας του Λονδίνου το 2014 στο Champions League με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να κατέχει ποσοστό της αξίας τους.΄
Ο πρώην πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Λόρδος Τρίεσμαν μιλώντας στο BBC που αποκάλυψε το θέμα είπε:
«Φέρνει υποψίες και σκιές στο ποδόσφαιρο μία τέτοια κίνηση. Αν ήμουν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με όσα έχω δει, θα ζητούσα άμεσα έρευνα του θέματος. Δεν νομίζω πως είναι σωστό ο ιδιοκτήτης μίας ομάδας να έχει στον έλεγχο του και ποδοσφαιριστές άλλων συλλόγων. Γι’ αυτό και η ιδιοκτησία τρίτων στους ποδοσφαιριστές έχει απαγορευτεί».
Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της Τσέλσι ανέφερε πως δεν υπήρχε καμία παραβίαση κανονισμών, ωστόσο στην Αγγλία η υπόθεση λογίζεται ήδη ως ένα μεγάλο σκάνδαλο. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα