Σημαντική απόφαση από τη Γερμανία για το Facebook: Ανοίγει τον λογαριασμό ανήλικης που πέθανε

12.09.2020 / 19:42
γκο-7-11

Σαφής ήταν η απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Γερμανίας αναφορικά με τη διαμάχη για την ψηφιακή κληρονομιά ενός κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή: το Facebook πρέπει να επιτρέψει στους κληρονόμους της -τους γονείς της στη συγκεκριμένη περίπτωση- την άμεση πρόσβαση στον αποκλεισμένο λογαριασμό της.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δικαστές είχαν ήδη αποφασίσει το 2018 ότι το Facebook έπρεπε να παράσχει στους γονείς τα δεδομένα της κόρης τους. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία δεν έθεσε στη διάθεσή τους όλα τα αρχεία.

Οι γονείς προσέφυγαν ξανά στο (Ανώτατο αυτή τη φορά) δικαστήριο, διότι ήθελαν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο προφίλ της νεκρής κόρης τους, αφού έψαχναν να βρουν ενδείξεις για το εάν εκείνη είχε αυτοκτονήσει.

Το Facebook είχε θέσει τον λογαριασμό του κοριτσιού στη λεγόμενη «αναμνηστική κατάσταση». Ούτε οι γονείς δεν μπορούσαν έτσι να έχουν πρόσβαση στο πρωτότυπο προφίλ της κόρης τους, κάτι το οποίο τώρα είναι πλέον δυνατό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα