Σακελλαροπούλου: Πάγια επιδίωξη ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο

23.09.2020 / 14:12
sakellaropoulou87

Πάγια επιδίωξη της Ελλάδας είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης της στην Κύπρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.
Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Πρόεδρο για τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο και να συζητήσει μαζί της τις έκνομες ενέργειες των εγκάθετων της Τουρκίας στην Κύπρο για τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου την εντατικοποίηση των προσπαθειών για αποτροπή της παράνομης αυτής ενέργειας σε συνάρτηση με την παρεμπόδιση των ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Η κυρία Σακελλαροπούλου διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για την πάγια επιδίωξή της Ελλάδας που είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, η αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων σε βάρος της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποκατάσταση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε όλη την Κύπρο. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την επανέναρξη των συνομιλιών.
Τέλος, συμφωνήθηκε ότι μόλις το επιτρέψουν οι εξελίξεις της πανδημίας και το βεβαρημένο πρόγραμμα της Προέδρου, αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο θα μεταβούν στην Αθήνα για επαφές με κρατικούς αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα