Σήμερα το τελευταίο αντίο στην φιλόλογο Χριστίνα Ρέππα το γένος Μπάκα

20.10.2020 / 4:22
epjqqfcjmy5f8db2fb164b5

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της συμπολίτισσας εκπαιδευτικού Χριστίνας χήρας Σωτηρίου Ρέππα σε ηλικία 76 ετών. Η εκλιπούσα ήταν το γένος Μπάκα και καταγόταν από το Δώριο Μεσσηνίας. Είχε σπουδάσει κλασική φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια υπηρέτησε ως καθηγήτρια φιλόλογος στη Μέση εκπαίδευση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές και συναδέλφους της.

Η Χριστίνα Ρέππα υπηρέτησε στο 7ο λύκειο, στο 5ο στην πλ. Μαρούδα, στο Κλασικό λύκειο στου Λάγγουρα αλλά και στην Τριάντειο σχολή ενώ είχε συνταξιοδοτηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία περίπου δεκαπέντε χρόνια η εκλιπούσα αντιμετώπιζε πρόβλημα άνοιας με τον αγαπημένο σύζυγο της, τον δικαστικό λειτουργό Σωτήριο Ρέππα που έφυγε από τη ζωή προ διετίας και τις κόρες της να έχουν αναλάβει τον ρόλο του φροντιστή βοηθώντας την καθημερινά.

Η είδηση του θανάτου της προξένησε λύπη και συγκίνηση. Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 στις 3 το μεσημέρι στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Μπεγουλακίου και θ’ ακολουθήσει η ταφή της στο κοιμητήριο Σουλίου Πατρών. Η εκλιπούσα είχε δύο κόρες, την εκπαιδευτικό Χαρά Ρέππα και την δικαστικό Βίκυ Ρέππα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα