Σάρωσαν 10,3 εκατ. αστέρια για να βρουν εξωγήινους – Κανένα σημάδι έως τώρα

12.09.2020 / 15:07
gko-6-1

Οι επιστήμονες έχουν σαρώσει έως τώρα 10,3 εκατομμύρια αστέρια για να βρουν εξωγήινους πολιτισμούς, ωστόσο δεν έχουν κανένα σημάδι, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters αναζητήθηκαν στοιχεία για πιθανή ζωή πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα, με τους ερευνητές να αναζητούν σήματα επικοινωνίας που μπορεί να προέρχονται από ευφυή εξωγήινα όντα.

Χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Murchison Widefield Array στη Δυτική Αυστραλία, έψαξαν για εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων χαμηλής συχνότητας – συχνότητες παρόμοιες με το ραδιόφωνο FM – από αστέρια στον αστερισμό του Vela.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα στις Εκδόσεις της Αστρονομικής Εταιρείας της Αυστραλίας.

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν βρήκαμε κάτι. Υπάρχουν ακόμα τόσες άγνωστες μεταβλητές», δήλωσε την Τετάρτη ο αστροφυσικός Chenoa Tremblay του τμήματος Αστρονομίας και Διαστημικής Επιστήμης της εθνικής επιστημονικής υπηρεσίας της Αυστραλίας, του Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας.

«Η αναζήτηση ζωής εκτός του ηλιακού μας συστήματος είναι μια μεγάλη πρόκληση», πρόσθεσε ο Tremblay. «Δεν ξέρουμε πότε, πώς, πού ή τι είδους σήμα μπορεί να λάβουμε για να λάβουμε μια ένδειξη ότι δεν είμαστε μόνοι στον γαλαξία».

Ενώ η αναζήτηση ήταν 100 φορές βαθύτερη και ευρύτερη από ποτέ, σύμφωνα με τον αστροφυσικό Steven Tingay του Πανεπιστημίου Curtin στην Αυστραλία και το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για την Αστρονομία Ραδιοφώνου, περιελάμβανε σχετικά λίγα αστέρια με κοσμικούς όρους.

«Δέκα εκατομμύρια αστέρια μοιάζουν πολλά. Ωστόσο, η καλύτερη εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια αστέρια (στον γαλαξία). Εξετάσαμε λοιπόν μόνο το 0,001% του γαλαξία μας», είπε ο Tremblay.

«Ας υποθέσουμε ότι οι ωκεανοί περιείχαν μόνο 30 ψάρια και προσπαθήσαμε να τα ψάξουμε δοκιμάζοντας μια περιοχή σε μέγεθος πισίνας πίσω αυλής. Οι πιθανότητες εύρεσης ενός από αυτά τα ψάρια θα ήταν μικρές», συμπλήρωσε ο αστροφυσικός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα