Πύργος: Συνεχίζονται τα τεστ για τον κορονοϊο στο Δικαστικό Μέγαρο

29.10.2020 / 5:33
unnamed-22

Η συλλογή δειγμάτων από το προσωπικό του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Εξετάστηκαν συγκεκριμένα οι δικηγόροι οι οποίοι ασκούν το λειτούργημά τους στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους για covid-19 σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, έτσι ώστε να ελεγχθεί όλο το προσωπικό το οποίο εργάζεται στο κτήριο.

Πύργος: Συνεχίζονται τα τεστ για τον κορονοϊο στο Δικαστικό Μέγαρο 4

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πύργου κος Δημήτρης Δημητρουλόπουλος στις δηλώσεις του, αφού τόνισε ότι η εξέταση του προσωπικού στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν μία πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου, απολύτως απαραίτητη για να υπάρχει μία εικόνα της κατάστασης της υγείας όλων όσων εργάζονται στο δικαστικό Μέγαρο Πύργου, προκειμένου να μην έχουμε τη διασπορά του ιού σε όλη την κοινωνία της πόλης (καθώς από το δικαστικό Μέγαρο περνά καθημερινά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας), ευχαρίστησε το κλιμάκιο των νοσηλευτών του ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του συλλόγου.

Πύργος: Συνεχίζονται τα τεστ για τον κορονοϊο στο Δικαστικό Μέγαρο 5

«Απαραίτητη πρωτοβουλία»

Χαρακτηριστικά ο κος Δημητρουλόπουλος τόνισε.

«Πραγματοποιήθηκε στους χώρους του δικαστικού Μεγάρου Πύργου, έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι θετικοί στον ιό ή αν στο παρελθόν έχουν υπάρξει θετικοί στον ιό. Είναι μια πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου την οποία θεωρήσαμε απολύτως απαραίτητη, καταρχάς προκειμένου να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης της υγείας της δικής μας και προκειμένου να προστατεύσουμε στη συνέχεια τα μέλη της οικογένειάς μας, τους συναδέλφους μας, τους πελάτες μας, τους εντολείς μας, αλλά και όλη την κοινωνία στην οποία κυκλοφορούμε και βρισκόμαστε. Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα καλύτερα δυνατά για όλους και θεωρούμε ότι ήταν ένα επιβεβλημένο μέτρο, δεδομένου ότι τα δικαστήρια είναι ένας χώρος κατεξοχήν συγκέντρωσης κοινού, καθημερινά συρρέει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, θεωρούνται λοιπόν μια υπερεστία, άρα καλό είναι να έχουμε μια γνώση της καταστάσεως, προκειμένου να ξέρουμε και να σχεδιάζουμε τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο κάθε φορά να λαμβάνονται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κλιμάκιο των νοσηλευτών του ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκρισή τους».

Πύργος: Συνεχίζονται τα τεστ για τον κορονοϊο στο Δικαστικό Μέγαρο 6

«Περιμένουμε περισσότερα μέτρα από την πολιτεία»

Όσον αφορά στο αν είναι ικανοποιημένος από τα μέτρα που παίρνει η πολιτεία για την μη διάδοση του ιού στα Δικαστικά Μέγαρα της Ελλάδας ο κ. Δημητρουλόπουλος τόνισε ότι περιμένει να παρθούν περισσότερα.

«Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος στους χώρους το δικαστικού μεγάρου, να γίνεται θερμομέτρηση και ελεγχόμενη ροή εντός των δικαστικών αιθουσών. Θα πρέπει ο καταμερισμός των υποθέσεων να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη συρρέουν ταυτόχρονα όλοι οι πολίτες και τις ίδιες ώρες, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάθε φορά θα βρίσκεται στην αίθουσα μικρός αριθμός συμπολιτών μας.

Έχουμε ζητήσει και μία σειρά από άλλα μέτρα τα οποία περιμένουμε να υλοποιηθούν από την πολιτεία το προσεχές χρονικό διάστημα».

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα