Πύργος: Σπίτι τους μια… τέντα!

21.09.2020 / 8:21
OIKOGENEIA

Απόγνωση και αβεβαιότητα για το τι θα τους φέρει το μέλλον είναι τα αισθήματα που βιώνει καθημερινά εδώ και αρκετό διάστημα μια πολύτεκνη οικογένεια συνολικά έξι ατόμων, η οποία έχει καταφέρει να ζει με όλα της τα υπάρχοντα κάτω από μια τέντα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου του δήμου Πύργου. Μοναδικό τους ζητούμενο από το δήμο Πύργου το οποίο και θα τους βοηθήσει να μπορέσουν να αντέξουν το χειμώνα με μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι η παροχή ενός λυόμενου.

Πύργος: Σπίτι τους μια… τέντα! 4

Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να διαθέτει μια οικία για να μένει, ωστόσο η τύχη δε χαμογελά πάντα και σε όλους. Η οικογένεια του Διονύσιου Σταμόπουλου έχει καταφέρει να βρει στέγη στο ίδιο της το οικόπεδο, κάτω από ένα απλό πανί που δεν τους προσφέρει καμία απολύτως προστασία. Ωστόσο, η ζωή τους τα περασμένα χρόνια ήταν οργανωμένη μια χαρά και ένα «χτύπημα της μοίρας», μια «κακή στιγμή», τους ανάγκασε τα τελευταία χρόνια να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες.

Πύργος: Σπίτι τους μια… τέντα! 5

Τους έκαψαν το σπίτι

Η χειρότερη στιγμή τους συνέβη το 2015, όταν το σπίτι που ζούσαν έγινε παρανάλωμα του πυρός από κάποια άτομα με τα οποία υπήρχαν διαφορές. Η οικογένεια μετά από αυτό το χτύπημα επέλεξε το δρόμο της Δικαιοσύνης προκειμένου να βρει το δίκιο της, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια και με τις συνεχείς αναβολές δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση.

Μετά ένα τόσο σοβαρό πλήγμα το οποίο υπέστησαν, οι γονείς της οικογένειας σκεπτόμενοι μονάχα το καλό των παιδιών τους και πως θα μπορέσουν να τα προστατέψουν, κατέφυγαν στην περιοχή του Βουνάργου όπου και παρέμειναν 4 χρόνια. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν είχα τελειωμό. Τα προβλήματα υγείας του πατέρα της οικογένειας τους οδήγησαν σε ακόμα πιο τραγικές στιγμές.

Μοναδικό στήριγμα ο γιός

Οι λάμες στο ένα πόδι μετά από ατύχημα και η ανάγκη για χειρουργείο στο δεύτερο πόδι, ανάγκασαν τον πατέρα να σταματήσει τη δουλειά και ουσιαστικά να μην μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει στα παιδιά του. Το ρόλο του ως «κολόνα» της οικογένειας ανέλαβε ο 17χρονος γιός του Πέτρος Σταμόπουλος, ο οποίος έκανε την «απόλυτη θυσία» για την οικογένειά του. Αποφάσισε να αφήσει την εκπαίδευσή του προκειμένου να εργασθεί για να ζήσει την οικογένειά του και να φροντίσει ώστε οι τρεις αδερφές του ηλικίας 14, 13 και 12 ετών να συνεχίσουν και αυτές την εκπαίδευση που αυτός θυσίασε.

«Το 2015 εδώ έπιασε φωτιά. Μας την έβαλαν. Είχαμε ωραία σειρά στο χωράφι μας και τελικά μετά από αυτό που έγινε φύγαμε και πήγαμε στο Βούναργο, όπου παραμείναμε τέσσερα χρόνια. Μετά επιστρέψαμε πάλι εδώ και φτιάξαμε αυτή την τέντα στην οποία κοιμόμαστε μέχρι να γίνει οτιδήποτε», ανέφερε ο 17χρονος για όσα έχει περάσει η οικογένεια.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να απευθυνθεί και στο δήμο, ενημερώνοντας για την κατάσταση της οικογένειάς του και ζητώντας ένα λυόμενο: «Ζούμε δύσκολα. Μόνο εγώ δουλεύω αυτή τη στιγμή. Η οικογένειά μου ζει από μένα και ο πατέρας μου έχει προβλήματα με τα πόδια του που δεν του επιτρέπουν να εργαστεί. Αυτό που ζητάμε είναι μια βοήθεια από το δήμο και τον κ. Αργυρόπουλο, αν μπορεί να μας προσφέρει ένα λυόμενο για να μπορέσουμε να μπούμε σε μια σειρά όπως είχαμε παλαιότερα».

Πύργος: Σπίτι τους μια… τέντα! 6

«Ένα λυόμενο για τα παιδιά»

Ιδιαίτερα φορτισμένη η μητέρα της οικογένειας, Φρειδερίκη Αποστολοπούλου, περιέγραψε τις στιγμές που έζησε όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά της και έκανε έκκληση στο δήμο για μια στέγη για τα παιδιά της. «Είχαμε ένα λυόμενο που χάθηκε λόγω φωτιάς. Αναγκαστήκαμε να φύγουμε στο Βούναργο για τέσσερα χρόνια και επιστρέψαμε πάλι στο οικόπεδό μας, όπου μένουμε κάτω από ένα πανί. Ο χειμώνας έρχεται. Που θα βάλω τα παιδιά μου; Κάθε μέρα πάνε σχολείο. Που θα κοιμηθούν; Που θα κάνουν μπάνιο; Δεν είναι κατάσταση αυτή. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι ένα λυόμενο».

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα