Προφυλακίστηκαν δύο για την κλοπή χρηματοκιβωτίου από ΕΛΤΑ στο Διακοπτό

07.10.2020 / 4:11
xrimatokivotio

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για την αφαίρεση χρηματοκιβωτίου από ΕΛΤΑ στο Διακοπτό μετά την απολογία τους.  Συνολικά είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα. Δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες, σε περιοχές της Κορινθίας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί και συγκεκριμένα (δυο άνδρες και δυο γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμό.  

Σημειώνεται ότι, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, η οποία είναι αποτέλεσμα   εμπεριστατωμένης έρευνας, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αιγίου σε βάρος των δραστών.

Ειδικότερα, οι δράστες την 01/4/2020 τα ξημερώματα, αφαίρεσαν σταθμευμένο αυτοκίνητό από οικία ημεδαπού άνδρα σε περιοχή της Αιγιαλείας, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν με το όχημα σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην ίδια περιοχή, όπου διέρρηξαν πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου, ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε, το χρηματικό ποσό των (20.963) ευρώ, γραμματόσημα συνολικής αξίας (2.492) ευρώ, στιγμιαία λαχεία ΣΚΡΑΤΣ, συνολικής αξίας (300) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες μετέβησαν σε παράδρομο στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, όπου έθεσαν το κλεμμένο αυτοκίνητο σε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ απέκρυψαν το χρηματοκιβώτιο σε δεντροφυτεμένο αγρόκτημα σε χωριό της Αιγιαλείας.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση  από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν τους δράστες σε περιοχές της Κορινθίας, τους προσήγαγαν και συνελήφθησαν έπειτα από την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.

Επιπλέον, από την  αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας από τους δυο άνδρες συλληφθέντες, την 13/06/2020 αφαίρεσε από ημεδαπό άνδρα σε παραλία του Αιγίου, το κινητό του τηλέφωνο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στους δράστες και στις οικίες τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δέκα κινητά τηλέφωνα, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα αυτοκίνητο, καθώς και επτά κουλούρες καλωδίων χαλκού, για τις οποίες ερευνάται η νομιμότητα της κατοχής του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Αιγίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα