Προσοχή στα κακόβουλα μηνύματα-«Χτύπησαν» σε Πάτρα και Αγρίνιο οι απατεώνες

28.09.2020 / 6:35
ilektroniki-apati

Tην προσοχή των πολιτών εφιστούν οι τράπεζες, για να μην πέφτουν θύματα κακόβουλων ενεργειών.

Δύο ανάλογες περιπτώσεις σημειώθηκαν πρόσφατα και στην Πάτρα. Στην πρώτη, συμπολίτης έλαβε μήνυμα για αναστολή της χρεωστικής του κάρτας, με την ειδοποίηση ότι «δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη χρημάτων ή να χρησιμοποιήσει την κάρτα στο διαδίκτυο». Του ζητήθηκε μάλιστα να επιβεβαιώσει το λογαριασμό του μέσα σε 48 ώρες.
Όταν απευθύνθηκε στην τράπεζα, προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί, ενημερώθηκε ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.
Σε άλλη περίπτωση, μια γυναίκα από την Πάτρα δέχτηκε μήνυμα στο mail της, στο οποίο ως αποστολέας φαινόταν μία άλλη τράπεζα, που επίσης έκανε λόγο για κλειδωμένο λογαριαμό και ζητούσε επαλήθευση στοιχείων.

Εξάλλου, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης στο Αγρίνιο και με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων, αξίας 600 ευρώ, ισχυρίστηκε ότι εκ παραδρομής κατέβαλε το ποσό των 6.600 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα, ζητώντας να του επιστρέψει τη διαφορά. Ο επιχειρηματίας πείσθηκε από τους ισχυρισμούς του απατεώνα και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του τελευταίου το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, ως διαφορά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα