Προμηθέας Πατρών – Κοιτάζει μπροστά μετά τα αρνητικά τεστ για covid 19

04.09.2020 / 14:49
γκο-18-2

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και στα δεύτερα τεστ ανίχνευσης COVID-19 η Ανδρική ομάδα του Προμηθέα Πάτρας επιστρέφει στις προπονήσεις ακολουθώντας πιστά όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τον εντοπισμό αθλητή με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης την Κυριακή 30/8, όλα τα μέλη της ομάδες (αθλητές, προπονητές και το υπόλοιπο staff) υπεβλήθησαν σε μοριακά τεστ για την ανίχνευση κορονοϊού (τεστ ανίχνευσης COVID-19) από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ στην Πάτρα και ταυτόχρονα, (όπως προβλέπεται για τις μη προστατευμένες στενές επαφές) τέθηκαν σε απομόνωση (καραντίνα), ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλους τους σχετικούς με την προπόνηση χώρους (γήπεδο, αποδυτήρια, γυμναστήριο) Όλα τ’ αποτελέσματα (πλην ενός) των τεστ ανίχνευσης COVID-19 ήταν αρνητικά και κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν εμφάνισε οποιοδήποτε σύμπτωμα της νόσου.

Μετά την συμπλήρωση 48 ωρών ακολούθησε νέο τεστ ανίχνευσης COVID-19 και όλα τ’ αποτελέσματα των δειγμάτων των μελών της ομάδας ήταν εκ νέου αρνητικά. Ως εκ τούτου, όλα τα μέλη της Ανδρικής ομάδας του Προμηθέα (πλην των 2, τα δείγματα των οποίων βρέθηκαν θετικά) τέθηκαν εκτός απομόνωσης και μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και τις λοιπές δραστηριότητές τους κανονικά.

Οι 2 αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε COVID-19 είναι καλά και παραμένουν σε απομόνωση, όπου παρακολουθούνται από τους αρμόδιους γιατρούς και από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του Προμηθέα. Θα επανέλθουν στις δραστηριότητές τους όταν και εφόσον ισχύσουν όλες οι προβλεπόμενες από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα