Προκλητικός Τσελίκ εναντίον Ελλάδας: Είστε βάρβαροι και φασίστες

04.09.2020 / 15:12
γκο-3-3

Από τη μύγα ξύγκι” επιχειρεί να βγάλει η Τουρκία, που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την Ελλάδα ως… φασιστική!

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει “βάρβαρο και φασιστικό να μπαίνουν στο στόχαστρο δημοσιογράφοι του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu”.

“Είναι απαράδεκτο για τις Ελληνικές αρχές να αφήνουν να περάσει αυτό το θέμα. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταστήσουν σαφές αν υποστηρίζουν φασίστες ή την ελευθερία του Τύπου”, συμπλήρωσε ο Τσελίκ.

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο Τσελίκ είναι εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος μιας χώρας που κάθε άλλο παρά φημίζεται για την ελευθερία του Τύπου – οι Τουρκικές φυλακές είναι γεμάτες με δημοσιογράφους όπως έχουν καταγγείλει οι Διεθνείς Ενώσεις Δημοσιογράφων- γίνεται έκδηλο πως χθεσινή αναφορά του Διευθυντή Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Όπως είχε αναφέρει χθες Πέμπτη 3/9/2020 το Newsit.gr, φαίνεται πως η Άγκυρα επιχειρεί να στήσει προβοκάτσια στο Καστελλόριζο, με “όχημα” δημοσιογράφους του Anadolu.

Ανέφερε χθες το Newsit: “Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Anadolu, Tevfik Durul και ο φωτορεπόρτερ Ayhan Mehmet ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ρόδο και από εκεί στο Καστελόριζο.

Κατά τα τουρκικά ΜΜΕ,  Έλληνες δημοσιογράφοι ανάρτησαν κείμενο και φωτογραφίες των Τούρκων χαρακτηρίζοντας τους πράκτορες της MIT και αναρωτήθηκαν γιατί τους επιτρέπουν να φτάνουν στο νησί.

Όμως, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι από το βράδυ της Τετάρτης 02/09/2020 τις «αποκαλύψεις» των τούρκων δημοσιογράφων συνοδεύουν και απειλές από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Ο διευθυντής επικοινωνίας της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, με ανάρτησή του στο twitter απειλεί  θεούς και δαίμονες και λέει ότι αν οι Έλληνες πειράξουν έστω και μια τρίχα από τους τούρκους δημοσιογράφους θα το πληρώσουν…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα