Πραγματοποιήθηκε στην Κοινο_Τοπία η πρώτη εισαγωγική παρουσίαση-συζήτηση για τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων στη καθημερινότητά μας

16.10.2020 / 9:30
Ο-Α.-Σπηλιώτης-παρουσιάζει-τη-Δ.-Τσατσούρη-στους-συμμετέχοντες-στον-πολυχώρο-της-Κοινο_Τοπίας

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την Προαγωγή της Υγείας και της ποιότητας της ζωής διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων στη καθημερινότητά μας. Η παρουσίαση ‘‘αφορμή για συζήτηση’’ έγινε από τη Ρεφλεξολόγο και Συμπληρωματική θεραπεύτρια Δήμητρα Τσατσούρη https://www.metamorfosis.center στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου λίγο πριν εφαρμοστούν τα νέα περιοριστικά μέτρα λόγω covid-19 στο νομό Αχαΐας.

Οι ενδιαφερόμενοι της 2ης και 3ης ομάδας καθότι η εκδήλωση-συζήτηση θα επαναλαμβανόταν λόγω μεγάλης συμμετοχής τις επόμενες ημέρες δε μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν λόγω αναβολής εξαιτίας του νέου πλαισίου κανόνων όπως ανακοινώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα υλοποιηθεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Μέσα από την παρουσίαση με στοιχεία και παραδείγματα και τη χρήση εποπτικού υλικού οι συμμετέχοντες της 1ης ομάδας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να προβληματιστούν σε βασικά ερωτήματα που τίθενται στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου σχετικά με την υγεία και την ποιότητα της ζωής του.

Τα συναισθήματά μας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας και κατ’ επέκταση της ποιότητας της ζωής μας. Δείχνουν πως βιώνουμε την κάθε στιγμή μας.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι συναισθήματα όπως ο θυμός, η θλίψη, ο φόβος, η ζήλια, η ενοχή και το άγχος, επηρεάζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και γινόμαστε ευάλωτοι στην ασθένεια και τη νοητική σύγχυση.

Πολλά γεγονότα στη ζωή, μας φέρνουν αντιμέτωπους με αρνητικές ψυχολογικές καταστάσεις, οι οποίες μας κάνουν δυστυχισμένους και τη ζωή μας δυσάρεστη. Μας εμποδίζουν να σκεφτόμαστε και να συμπεριφερόμαστε λογικά και να βλέπουμε αντικειμενικά τις καταστάσεις. Δε μπορούμε πολλές φορές να αποφύγουμε τα συμβάντα αλλά μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο που θα τα αντιμετωπίσουμε.

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι σύνθετες αντιδράσεις είναι υποσυνείδητοι συγκινησιακοί μηχανισμοί. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αυτούς τους μηχανισμούς, να μάθουμε τον τρόπο να χειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, σωστά και εποικοδομητικά και όχι να μας κυριεύουν και να τα στρέφουμε εναντίον μας. Να γνωρίσουμε πώς να μεταμορφώνουμε τα αρνητικά πρότυπα ζωής και σκέψης σε θετικά. Να έχουμε τη διάθεση να εργαστούμε με τον εαυτό μας και τις καταστάσεις που δε μας επιτρέπουν να έχουμε χαρά.

Η διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας είναι στάση ζωής. Είναι μια διαδικασία αυτοανάλυσης που οδηγεί στην αυτοβελτίωση με τελικό στόχο την ελευθερία.

Πραγματοποιήθηκε στην Κοινο_Τοπία η πρώτη εισαγωγική παρουσίαση-συζήτηση για τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων στη καθημερινότητά μας 3
Πραγματοποιήθηκε στην Κοινο_Τοπία η πρώτη εισαγωγική παρουσίαση-συζήτηση για τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων στη καθημερινότητά μας 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα