«Πονοκέφαλος» για τον Δήμο Πατρέων: Kλέβουν αλεξικέραυνα από τα σχολεία

28.10.2020 / 5:55
ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΑ

H σωματική ακεραιότητα ή ακόμη και η ίδια η ζωή των μικρών μαθητών της Πάτρας κινδυνεύει εξαιτίας της δράσης αδίστακτων «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων, που έχουν βαλθεί να ξηλώσουν όλα τα… αλεξικέραυνα από τα σχολεία της πόλης για να εξασφαλίσουν ένα γερό «μεροκάματο».

Πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές εκτιμάται ότι βρίσκονται κυρίως ρομά, που κατά καιρούς έχουν βάλει στο στόχαστρο ακόμη και τις σχάρες υπονόμων!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, αλεξικέραυνα έχουν κλαπεί τα τελευταία χρόνια από δεκάδες σχολεία της πόλης, γεγονός που συνιστά ένα μόνιμο «πονοκέφαλο» για τον Δήμο Πατρέων, που βρίσκεται κι αυτός με ένα σύνηθες για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο . Καθότι οι κλοπές αλεξικέραυνων από σχολικά συγκροτήματα δεν είναι… «αποκλειστικότητα» της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ανάλογα κρούσματα  έχουν σημειωθεί και εξακολουθούν να  σημειώνονται και σε άλλες πόλεις.

Πάντως, στην Πάτρα, οι  λαθροκυνηγοί του χαλκού έφτασαν στο σημείο να κλέψουν πέρυσι μέχρι και το αλεξικέραυνο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»!

Εννοείται ότι οι δράστες κλέβουν τα αλεξικέραυνα τις νυχτερινές ώρες, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις, έχουν πιαστεί στα πράσα.  

Αλλά ούτε οι συλλήψεις κάποιων στάθηκαν ικανές να αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες. Τα αλεξικέραυνα, λόγω των χάλκινων καλωδίων τους, ήταν και είναι γι’ αυτούς ένας ελκυστικός στόχος.    

Το πλαστικό ως… αντίδοτο
   
Από την πλευρά της, και σε μια προσπάθεια να δώσει μια πειστική απάντηση σε ένα ομολογουμένως διαχρονικό πρόβλημα, η δημοτική αρχή έχει επιλέξει για την αντικατάσταση των κλαπέντων αλεξικέραυνων την τοποθέτηση νέων που έχουν ως βασικό συστατικό τους το πλαστικό.

Σε όλο και περισσότερα σχολεία της Πάτρας τα συγκεκριμένα αλεξικέραυνα βρίσκονται πλέον στη θέση τους.
Ε, αυτά, πιθανότατα, καθώς δεν έχουν χαλκό, δεν προσφέρονται για κλοπή. Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος….  
 

 
 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα