«Πινελιές» από Χριστούγεννα στην Πάτρα! Οι φούρνοι βγάζουν ήδη κουραμπιέδες και μελομακάρονα

28.10.2020 / 13:00
μελομακαραονα

Μπορεί τα Χριστούγεννα να βρίσκονται δύο μήνες μακριά, ωστόσο στην Πάτρα έχουν αρχίσει οι πρώτες γιορτινές «πινελιές», παρά τους περίεργους καιρούς που βιώνουμε και πρόκειται να βιώσουμε εξ’ αιτίας του κορωνοϊού. Ειδικά φέτος, ο κόσμος μοιάζει να έχει περισσότερη ανάγκη από οποιαδήποτε άλλη χρονιά να μπει νωρίτερα στο νόημα και στο πνεύμα των γιορτών.

Σε αυτό το πρόωρο γιορτινό πνεύμα, οι αρτοποιοί της Πάτρας, έχουν ξεκινήσει ήδη να βγάζουν στις προθήκες των καταστημάτων τους, τις πρώτες λαμαρίνες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που θεωρείται το «βαρύ πυροβολικό» των χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Τηλιγάδης: Προσπαθούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του καταναλωτή.

Όπως λέει στις «7Μ», ο γνωστός επαγγελματίας και συνδικαλιστής Κώστας Τηλιγάδης, κάποιοι συνάδελφοί του έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή των χριστουγεννιάτικων γλυκών με στόχο να τονώσουν την κίνηση στον κλάδο, που είναι μειωμένη λόγω της γενικότερης κατάστασης.

«Προσπαθούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του καταναλωτή. Φέτος οι τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι οι ίδιες με πέρσι, για την ακρίβεια είναι στα ίδια επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, παρά το γεγονός ότι το κόστος των πρώτων υλών έχει αυξηθεί», εξηγεί ο Κώστας Τηλιγάδης.

Οι τιμές των γλυκών, οι οποίες είναι κατά κανόνα ίδιες και σε κουραμπιέδες και σε μελομακάρονα, από ό,τι είδαμε ξεκινούν από τα 11 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 20 ευρώ.

Όσο για την ανταπόκριση των καταναλωτών στην πρώιμη γευστική πρόταση των αρτοποιών της Πάτρας, αυτή είναι μεν θετική, αλλά όχι και ενθουσιώδης.

Όπως λέει ο κ. Τηλιγάδης, οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί για την ώρα. «Είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους πελάτες των φούρνων, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, ωστόσο μέχρι ώρας είναι επιφυλακτικοί στις αγορές τους. Ψωνίζουν, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Πάντως, οι αρτοποιοί της Πάτρας ελπίζουν να τονωθεί η κίνηση και ότι όλα θα πάνε καλά, μετά από μια δύσκολη περίοδο που βίωσαν από την καραντίνα.

Ετοιμάζονται τα εποχικά με τα στολίδια

Την ίδια ώρα, ετοιμάζονται και τα εποχιακά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι φέτος τα Χριστούγεννα οι οικογένειες θα προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερες αγορές, κυρίως για τα παιδιά τους, ως ανταμοιβή για τους περιορισμούς με τους οποίους όλοι υποχρεωθήκαμε να ζήσουμε τους τελευταίους μήνες. Για το λόγο αυτό, οι καταστηματάρχες με χριστουγεννιάτικα είδη και με παιχνίδια, ευελπιστούν ότι δουν κίνηση στα μαγαζιά τους και θα καταφέρουν να επιβιώσουν, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Φάνης Βγενόπουλος

(7 Μέρες Ενημέρωση)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα