Περιφέρεια: Υποχρεωτική και σύννομη η κίτρινη διαγράμμιση σε οδούς στην Κάτω Αχαγιά

16.10.2020 / 12:05
amea

Το τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κοινοποίησε έγγραφο προς το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με το οποίο η κίτρινη διαγράμμιση σε οδούς στην Κάτω Αχαγιά είναι σύννομη και η τήρησή της υποχρεωτική. Αυτό ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας. Όπως αναφέρει:

«Στο σχετικό έγγραφο, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «η κίτρινη γραμμή εκτελέστηκε επί υφισταμένης φθαρμένης διαγράμμισης» καθώς και ότι «η υπηρεσία μας είναι σύμφωνη με την αποκατάσταση της οριζόντιας σήμανσης». Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «η κίτρινη διαγράμμιση απαγορεύει ή περιορίζει τη στάθμευση».

Το σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας κοινοποιήθηκε επίσης προς το Αστυνομικό τμήμα της Κάτω Αχαγιάς καθώς και προς δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που υποκίνησε το σχετικό θόρυβο.

Με την εξέλιξη αυτή τερματίζεται οριστικά μια ανυπόσταση διαμάχη σύμφωνα με την οποία, δήθεν, η κίτρινη διαγράμμιση σε τμήματα οδών της Κάτω Αχαγιάς ήταν παράτυπη και ότι, επίσης δήθεν, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας κινήθηκε στο θέμα αυτό αυθαίρετα και παράνομα. Τώρα αποδεικνύεται ότι όσοι έσπευσαν να δημιουργήσουν και να υιοθετήσουν αυτές τις εκδοχές, το λιγότερο βιάστηκαν ενώ οι πρωταγωνιστές του θορύβου παραμένουν εκτεθειμένοι.

Η δημοτική αρχή θεωρεί απαραίτητη την αντιπολίτευση και χρήσιμη την παρουσία της. Οι παρεμβάσεις της όμως πρέπει να διαθέτουν στοιχειώδη τεκμηρίωση, σοβαρότητα και προτάσεις, στοιχεία που στη συγκεκριμένη περίπτωση δυστυχώς απουσίασαν.

Οι συνδημότες, με βάση την καθημερινή τους εμπειρία, έχουν ήδη κατανοήσει και αποδεχθεί τη χρησιμότητα των κίτρινων διαγραμμίσεων. Οι προσπάθειες ορισμένων και των υποβολέων τους για τη διαιώνιση του κυκλοφοριακού χάους και αναρχίας στην Κάτω Αχαγιά πέφτουν στο κενό. Όπως επίσης στο κενό πέφτει και η προσπάθεια κάποιων να σπιλώσουν τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή προωθεί ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αχαγιά, μέρος του οποίου αποτελεί η κίτρινη διαγράμμιση σε τμήματα οδών. Τα διαρκή διπλοπαρκαρίσματα, το μποτιλιάρισμα, οι κόρνες και οι άσκοπες μετακινήσεις σε αναζήτηση πάρκιγνκ  δεν ταιριάζουν στην εικόνα της πόλης που σχεδιάζουμε, μιας πόλης που σέβεται οδηγούς και πεζούς και έχει ως βασικό της γνώρισμα τη βιώσιμη κινητικότητα και την αποφυγή περιττών κυκλοφοριακών φόρτων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα