Περίεργη εμφάνιση drone πάνω από το Καστελόριζο – Έπαιζε τουρκικά εμβατήρια – Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία -BINTEO

27.09.2020 / 5:06
kastellorizo-2

Με έκπληξη είδαν και άκουσαν οι ακρίτες το σκηνικό, χωρίς να γνωρίζουν από που προέρχεται, την ίδια στιγμή που τουρκικό Μέσο παρουσίασε βίντεο από λήψη drone πάνω από το νησί, με την ελληνική σημαία να είναι βαμμένη με κόκκινη μπογιά. 

Ένα… περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στο Καστελόριζο, προκαλώντας το εθνικό αίσθημα των ακριτών του νησιού, με τις Αρχές να το ερευνούν.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε drone πάνω από το νησί, από τα μεγάφωνα του οποίου μάλιστα ακούγονταν τουρκικά εμβατήρια.

Πριν καλά καλά καταλάβουν κάτοικοι και Αρχές τι συνέβαινε το drone εξαφανίστηκε. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό και από πού προήλθε το drone και αν αυτό πέταξε από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή από κάποιον Τούρκο φανατικό για ψυχολογικούς λόγους, ή το πέταξε κάποιος επισκέπτης του νησιού.

Περίεργη εμφάνιση drone πάνω από το Καστελόριζο – Έπαιζε τουρκικά εμβατήρια - Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία -BINTEO 2

Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό KARAR.tv έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται από την είσοδο στο λιμάνι.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από το βίντεο, η ελληνική σημαία φαίνεται ότι έχει βαφτεί με κόκκινο μπογιά, ενώ άγνωστο παραμένει αν το συγκεκριμένο drone, είναι εκείνο που εμφανίστηκε και έπαιζε τουρκικά εμβατήρια.

Το τουρκικό drone απογειώθηκε από το Κας και έριξε 100 κιλά κόκκινης μπογιάς στην ελληνική σημαία, ενώ από τα ηχεία του άρχισε να παίζει ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας και σειρήνες πολέμου. Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού που μίλησε στον ANT1, το περιστατικό είχε διάρκεια περίπου 5 λεπτά. 

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, τις αποκατέστησε ο Στρατός λίγη ώρα αργότερα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα