ΠΓΝ Πατρών: Έχει καλυφθεί το 50% των απλών κλινών και το 30% της ΜΕΘ

17.10.2020 / 6:36
γκο-1-226

Aησυχητικά είναι τα στοιχεία, σχετικά με τους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, που έχει αναφορά για όλη την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολόγο, Καρολίνα Ακινόσογλου, το 40% είναι κάτω των 50 ετών, ενώ πολλοί από τους ασθενείς δεν έχουν υποκείμενο νόσημα. Εκτός από τον 20χρονο φοιτητή της Πάτρας, εισήχθη κι ένας 35χρονος από το Αγρίνιο.

Συνολικά, στην μονάδα για covid-19 νοσηλεύονται 8 άτομα, ενώ στη ΜΕΘ 2. Ένας 45χρονος από το Αίγιο, χωρίς υποκείμενο νόσημα κι ένας 74χρονος από το Αγρίνιο με πρόβλημα στην καρδιά. Οι ηλικίες των νοσηλευομένων είναι από 35 έως 74χρόνων. Από την Αχαϊα προέρχονται οι 5 από τους 10 ασθενείς. Η πλειοψηφία των περιστατικών έχει βαριά πνευμονία, όμως κανένα άτομο δεν είναι διασωληνωμένο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 50% των απλών κλινών για covid-19 και το 30% στη ΜΕΘ, στοιχεία που δείχνουν πως το Ρίο χρειάζεται περαιτέρω ενδυνάμωση, κάτι που υλοποιείται από την 6η ΥΠΕ. Σε πιο δύσκολες συνθήκες συνδρομή θα παράσχει και ο «Άγιος Ανδρέας», ενώ σε έκτακτη περίπτωση και το πρώην Νοσημάτων Θώρακος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα