Πατρών – Πύργου: Συνάντηση με Καραμανλή ετοιμάζουν οι δήμαρχοι Αχαΐας και Ηλείας

29.10.2020 / 8:40
patron_pirgou-3

Νέα συνάντηση ετοιμάζουν οι δήμαρχοι της Αχαΐας και της Ηλείας για το θέμα του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου, μετά τα μηνύματα που έρχονται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά, όσο θέλει να λέει το υπουργείο.

Οι δήμαρχοι διαβάζοντας τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη ο οποίος τόνισε ότι η Κομισιόν δεν γνωρίζει κάτι για το θέμα και μίλησε ανοικτά για κοροϊδία του υπουργείου, θα ανέβουν στην Αθήνα για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Το υπουργείο από την πλευρά του, θέλοντας να ρίξει τους τόνους, διέρρευσε ότι οι συζητήσεις με την Κομισιόν και τις αντίστοιχες επιτροπές της Ε.Ε. για το όλο θέμα προχωρούν και το ζήτημα βαίνει ομαλά, χωρίς να υπάρχουν μέχρι ώρας επιπλέον εμπόδια.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Υποδομών είχε αποφασίσει να διαλύσει την προηγούμενη σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τις οχτώ εργολαβίες και να αναθέσει την δημιουργία της νέας Πατρών Πύργου, στην Ολυμπία Οδός. 

Οι δήμαρχοι θα ζητήσουν στη συνάντηση από τον κ. Καραμανλή να μάθουν την αλήθεια και πού βρίσκεται η όλη διαδικασία, έτσι ώστε να μπούμε κάποια στιγμή στην τελική φάση που είναι το ξεκίνημα των εργασιών.

Το σίγουρο είναι ότι η Πατρών – Πύργου πρέπει να γίνει άμεσα ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από μια εθνική καρμανιόλα που είναι τώρα, καθώς η κατάσταση αυτή έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, βάφοντας τον δρόμο με αίμα και ντύνοντας στα μαύρα τις οικογένειες τους.

Γι΄αυτό και οι δήμαρχοι της περιοχής, είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα