ΠΑΤΡΑ: “Πιέζουν” γιατρούς να τους δίνουν “απαλλακτικό” για να μην φορούν μάσκα! Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου

08.08.2020 / 6:16
unnamed

Αντιμέτωποι με αρκετά πιεστικά αιτήματα από πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν διακαώς να απαλλαγούν από την μάσκα, παρά το γεγονός ότι θεωρείται το μοναδικό «όπλο» απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκονται αρκετοί οι γιατροί της Πάτρας.

Αρκετοί γιατροί, που υπηρετούν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καλούνται από τους ασθενείς τους να τους χορηγήσουν βεβαίωση ότι για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να κυκλοφορούν με μάσκα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, καλώντας όλα τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις εξαιρέσεις από την χρήση της μάσκας.

Και αυτό, διότι ήδη καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων της πανδημίας, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον επιστημονικό – ιατρικό κόσμο αλλά και στην πολιτεία, η οποία θέσπισε υποχρεωτική την χρήση μάσκας από τις αρχές του μήνα. Ήδη, κλιμάκια ελεγκτών προβαίνουν σε σαρωτικούς ελέγχους σ’ όλη τη χώρα και στην περιοχή μας και βεβαιώνουν αρκετές παραβάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου κρούει τον κώδωνα τόσο προς τους πολίτες που προσφεύγουν στους γιατρούς για να μπορούν να εξασφαλίσουν μια βεβαίωση για μη χρήση μάσκας, όσο και προς τον επιστημονικό κλάδο, εφόσον οι επιπτώσεις από μπαράζ εξαιρέσεων μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις.

«Φαίνεται πως κάποιοι έχουν άγνοια κινδύνου» δηλώνει  η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου ερωτηθείσα σχετικά, ενώ καλεί τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην χορήγηση γνωματεύσεων εξαίρεσης της χρήσης μασκών προστασίας. Αναγνωρίζει πως υπάρχουν ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως αυτοί με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όμως εκτιμά πως ο «βομβαρδισμός» των αιτημάτων που δέχονται οι γιατροί δεν προέρχεται από αυτές τις κατηγορίες που πράγματι πρέπει να εξαιρεθούν.

 

Χαρακτήρισε το πρόβλημα ως πολυσύνθετο εφόσον εκτός από θέμα δημόσιας υγείας έχει και νομικές προεκτάσεις και, κατέληξε, λέγοντας πως ο γιατρός οφείλει να είναι πιστός στην τήρηση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, ενώ καλεί τους «αρνητές της μάσκας» να συνειδητοποιήσουν το βάρος της ευθύνης τους απέναντι στην δημόσια υγεία.

 

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα