ΠΑΤΡΑ: Λείπουν οι ορθόδοξοι Ρώσοι από τον Ναό του Πολιούχου

07.08.2020 / 5:24
3575392

Ο κορωνοϊός έχει τις επιπτώσεις του και στον θρησκευτικό τουρισμό, με τους ξένους τουρίστες που τέτοια εποχή επισκέπτονταν την πόλη για να δουν από κοντά τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, φέτος να μην υπάρχουν.

Όσοι πηγαίνουν συχνά στην εκκλησία, σίγουρα θα το έχουν δει αυτό. Τα προηγούμενα καλοκαίρια είχε παρατηρηθεί μία σημαντική τάση προσέλευσης ξένων τουριστών που επισκέπτονταν τον ναό του Πολιούχου της Πάτρας για να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική του, τις εικόνες του και τις τοιχογραφίες.

Οι επισκέψεις δεν γίνονταν μόνο κάθε Κυριακή αλλά συνεχίζονταν και τις καθημερινές μέσω διαφόρων τουριστικών tours ή ταξιδιωτικών γραφείων που έβαζαν λεωφορεία και κατέφταναν στον ναό.

Φέτος αυτά δεν υπάρχουν. Η κυριότερη αιτία εντοπίζεται στο ότι οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί και γενικότερα οι λαοί των ορθόδοξων χωρών που έρχονταν στην Πάτρα, πολλές φορές αποκλειστικά για να δουν τον ναό του Αγίου Ανδρέα (τον νέο, αλλά και τον παλιό), έχουν να αντιμετωπίσουν την έξαρση του κορωνοϊού που εκεί ακόμα θερίζει.

Το γεγονός είναι λοιπόν ότι το φετινό καλοκαίρι οι ξένοι τουρίστες, κυρίως οι Ρώσοι, δεν θα έρθουν στον ναό του Αγίου Ανδρέα. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την δυναμική και τις προοπτικές που έχει στην Πάτρα ο θρησκευτικός τουρισμός με την Ιερά Μητρόπολη να έχει βάλει τις βάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα