Παρέμβαση Τσιγκρή στη Βουλή για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών

15.09.2020 / 8:35
κατάλογος

Παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελου Τσιγκρή για την έλλειψη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού που παρατηρείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στος 16 Ιουλίου 2020, ζητάει από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας την επαναπροκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. 

Όπως επισημαίνει ο Αχαιός βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε προς την κα Κεραμέως: «…το Πανεπιστήμιο Πατρών αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης σε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, αφού τα τελευταία χρόνια καταγράφονται σημαντικά κενά που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του»

Προκειμένου μάλιστα να δώσει την ακριβή διάσταση του προβλήματος, ο κ. Τσιγκρής κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία στην ερώτησή του. 

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει: «…από το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 93 καθηγητές, ενώ έως τις 30 Αυγούστου του τρέχοντος έτους αναμένετο να συνταξιοδοτηθούν 33 επιπλέον καθηγητές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κενές θέσεις του 2009 προκηρύχθηκαν φέτος με καθυστέρηση 11 ετών, η οποία επιδείνωσε τα υφιστάμενα προβλήματα. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπηρετούσαν 759 μέλη ΔΕΠ και τα τμήματα του ανέρχονταν σε 22, ενώ σήμερα υπηρετούν 717 μέλη ΔΕΠ και τα τμήματα έχουν αυξηθεί σε 35»

Όπως είναι αυτονόητο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση της Υπουργού Παιδείας στην ερώτηση του Αχαιού βουλευτή._ 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα