Παράταση επιδομάτων ανεργίας -Αναλυτικά όλα τα εργασιακά & φορολογικά μέτρα Μητσοτάκη

13.09.2020 / 5:09
ergasia

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο προς τους παραγωγικούς φορείς εξήγγειλε εκτός των άλλων και τα φορολογικά και εργασιακά μέτρα.

  1. Μειώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από το 39,7 στο 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για το 2021

Υπάλληλος δηλαδή με καθαρό μισθό 1016 ευρώ θα έχει όφελος 158 ευρώ. Το κόστος της επιχείρησης θα μειωθεί κατά 301 ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει καταρχάς για ένα έτος το 2021.

  1. Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες. Το μέτρο θα ισχύσει καταρχάς για ένα έτος το 2021.
  2. Θεσμοθετείται καινοτόμο πρόγραμμα επιδότησης 100 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Το κράτος θα καλύπτει επί 6 μήνες τις εισφορές εργαζομένου και εργοδότη για κάθε νέο υπάλληλο, ανεξαρτήτως μισθού και ειδικότητας, με το μόνο όρο τη διατήρηση θέσεων εργασίας στην επιχείρηση.

Εάν προσληφθεί μακροχρόνια άνεργος τότε θα επιδοτείται με 200 ευρώ μηνιαίως επιπλέον.

  1. Το πρόγραμμα συνεργασία ενισχύεται και επεκτείνεται έως το τέλος του 2020.

Επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων στου κλάδους εστίασης τουρισμού μεταφορών, πολιτισμού και προστίθενται οι ξεναγοί  και οι επισιτισμού ξεναγοί και καλλιτέχνες.

  1. Εκτός από την επιστρεπτέα προκαταβολή 3 που δρομολογείται άμεσα, θα υπάρχει και επιστρεπτέα προκαταβολή 4 για τον Νοέμβριο
  2. Θεσπίζεται το μέτρο των υπεραποσβέσεων σε ύψος 200% για ψηφιακές και πράσινεςεπενδύσεις, παγίου κεφαλαίου για 3 έτη (από το 2021 έως το 2023).
  3. Τον Οκτώβριο καταβάλλονται τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
  4. Καταργείται από το 2020 ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας που δοκιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες.
  5. Για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε η πανδημία, αναβάλλεται μέχρι και τον Απρίλιο 2021 η καταβολή κάθε οφειλής που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημίας (φορολογική και ασφαλιστική).
  6. Επεκτείνεται για 6 μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές στον ΚΑΦΕ, στους κινηματογράφους, στις τουριστικές υπηρεσίες.
  7. Η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του 2020.
  8. Παρατείνονται για δύο ακόμα μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας και μειώνεται σε 50 αντί των 100 ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα