Πανεπιστήμιο Πατρών: Προκήρυξη υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» για φοιτητές

11.09.2020 / 5:51
foititiko_epidoma

Συνεχίζεται και για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ο θεσμός των υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» αριθμώντας την  11η συνεχή χρονιά από τη θέσπισή του. Η υποτροφία αφορά φοιτητές σε επίπεδο προπτυχιακών  και μεταπτυχιακών  σπουδών που φοιτούν  στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συγκεκριμένα τις εν λόγω υποτροφίες δικαιούνται μόνο οι οικονομικά ασθενείς φοιτητές. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη υποτροφία συνεχίζεται σε όλα τα έτη σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο υπότροφος έχει καλή επίδοση στις σπουδές του.

Αναλυτικά οι προσφερόμενες υποτροφίες έχουν ως εξής:

Για Προπτυχιακές Σπουδές: Δίδονται έως Τριάντα (30) υποτροφίες των 5.000 € ανά έτος για τους πρωτοετείς φοιτητές (νέο-εισαχθέντες το 2020).

Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές (master) αφορούν -αποκλειστικά αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διατίθενται έως δύο (2) υποτροφίες των 5.000 €/έτος και για δύο έτη.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Ειδικότερα, επειδή ο δωρητής αποδίδει βαρύτητα στην παραμονή των επιστημόνων στην χώρα, στις συγκεκριμένες υποτροφίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των Διδακτορικών Σπουδών. Με το τρόπο αυτό ο Δωρητής διευκολύνει τους μεταπτυχιακούς υποτρόφους να εμπλακούν στην παραγωγική διαδικασία ώστε να συνεισφέρουν στον τόπο. Η συλλογιστική  στοχεύει  στην υποστήριξη καινοτόμων επιστημονικών ιδεών οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα ή μεθόδους που θα συμβάλλουν  στην οικονομία και την ευημερία της χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα χορηγηθούν ως 15 υποτροφίες των 10.000 €/έτος και για 3 το πολύ έτη.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (Αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 02/10/2020). Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων στo κάτωθι link: http://www.upatras.gr/el/mentzelopoulos

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα