Πανεπιστήμιο Πατρών: Έγινε η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής

01.09.2020 / 14:51
gko-6

Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών, της οποίας η θητεία είναι τετραετής και λήγει στις 31 Αυγούστου 2024.

Νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Χρήστος Μπούρας, με Αντιπρυτάνεις τους Καθηγητές: Παναγιώτη Δημόπουλο (Τμήμα Βιολογίας), Διονύσιο Μαντζαβίνο (Τμήμα Χημικών Μηχανικών), Μάρκο Μαραγκό (Τμήμα Ιατρικής) και Δημήτριο Σκούρα (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών).

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης των καθηκόντων του, ο νέος Πρύτανης καθηγητής Χρήστος Μπούρας, δήλωσε ότι αναλαμβάνει με αίσθημα τιμής και ευθύνης τα καθήκοντά του και εξέφρασε πάγιες απόψεις του, που απετέλεσαν και τον πυρήνα των προεκλογικών δεσμεύσεών του: «Την Πρυτανεία την διεκδικείς για να προσφέρεις και να την υπηρετήσεις, με Σχέδιο, Λόγο, Ήθος και Πάθος. Οι συγκεκριμένες έννοιες αποκτούν υπόσταση με την ύπαρξη οράματος και ενός ορθολογικού σχεδιασμού για την υλοποίησή του.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών επιβάλλεται σε αυτούς τους καιρούς να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο με ορίζοντα το Μέλλον. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να στηριχθεί σε συγκεκριμένους και θεμελιώδεις άξονες όπως: δημοκρατία, δημιουργικότητα, ορθολογισμός, αποφασιστικότητα, συνέργειες και αποτελεσματικότητα με επίκεντρο την πλήρη Διαφάνεια και το Ακαδημαϊκό Ήθος. Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη Σύγκλητο. Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε σε μια δίνη γεγονότων που όλα μεταβάλλονται ραγδαία.

Οι αιφνίδιες ανατροπές παγκοσμίως διαμορφώνουν ως κανόνα το απρόβλεπτο και εξοβελίζουν τις παλιές βεβαιότητες. Αυτήν την νέα συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, καλούμαστε από τη δική μας θέση να διαχειριστούμε. Και θα τη διαχειριστούμε με νέες καινοτόμους μεθόδους και ευρηματικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Με σχεδιασμό και δουλειά, με Ήθος και Πάθος μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, στη δεκαετία 2020 – 2030 και να «χτίσουμε» όλοι ΜΑΖΙ το Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα