Πανεπιστήμιο Πάτρας: Συναντήσεις Μπούρα με εμπόρους και τον δήμαρχο Μεσολογγίου

02.10.2020 / 11:22
c17d8f5c74be5f50ab319fca9425d1d0_XL

Συναντήσεις με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, είχε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας. Σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Πάτρας αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε στις 30/9/2020 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών συνάντηση του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με τον νέο Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα. Από τον ΕΕΣΠ στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ζαφειρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μακρής και ο Γ΄ Αντιπρόεδρος κ. Σολωμός. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου συνεχάρησαν τον νέο Πρύτανη και του ευχήθηκαν δημιουργική θητεία. Αναφέρθηκαν στην συμπαράσταση του Συλλόγου, στα προβλήματα και αιτήματα της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τη συνεργασία που υπάρχει με εργαστήρια του Πανεπιστημίου για προτάσεις και ιδέες εκσυγχρονισμού του εμπορίου καθώς και την δυνατότητα επιστημονικής αξιοποίησης του ψηφιακού ιστορικού αρχείου του Συλλόγου και των ερευνών του ΙΝΕΜΥ. Ο κ. Πρύτανης εξήρε την συνεισφορά του ΕΕΣΠ στην ίδρυση του Πανεπιστημίου και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο λόγω της μεγάλης του διασποράς σε όλη την περιφέρεια, τη μη ανανέωση του επιστημονικού προσωπικού και τις ελλείψεις στις υποδομές. Εξέφρασε την ανάγκη η πόλη να συνδράμει ενεργά στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και στη στενότερη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική επιχείρηση και οικονομία. Συμφωνήθηκε η συνεργασία στα επιδοτούμενα προγράμματα αμειβόμενης μαθητείας καθώς και η συνέργεια και προώθηση δράσεων των τοπικών καταστημάτων για ειδικές εκπτώσεις και προνόμια στους φοιτητές.

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή Χρήστο Μπούρα επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κ. Λύρος. Αντικείμενο της συνάντησης με τον Πρύτανη, η ενημέρωσή του για τα υπάρχοντα προβλήματα και ειδικότερα για την κατάσταση και τις ανάγκες του Πανεπιστημίου. Κυρίως όμως εστίασαν στο θέμα υποστελέχωσης του Πανεπιστημίου. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη κατασκευή δρόμου και το φωτισμό του, καθώς και τη παραχώρηση κτιρίου στο Πανεπιστήμιο στην Ι. Πόλη του Μεσολογγίου. Επίσης εξέφρασε την στήριξη του σε αίτημα του Πανεπιστημίου για την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του στην Ι. Πόλη Μεσολογγίου, ύψους 1.500.000 ευρώ. Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει διακανονισμός σε χρέη προηγούμενων ετών προς τη ΔΕΥΑΜ. Ο ίδιος τόνισε, ότι τάσσεται στο πλευρό του Πρύτανη και του Πανεπιστημίου Πατρών και ότι θα συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τόσο για την αύξηση των νέων θέσεων, όσο και στο να αποτρέψει το ενδεχόμενο να κλείσουν Τμήματα που εδρεύουν στο Μεσολόγγι.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα