Πανελλαδικές: Γιατρός ή δικηγόρος;

06.09.2020 / 11:52
panelladikes_exetaseis

Η κλασσική προτροπή των γονιών για την επαγγελματική αποκατάσταση «ή γιατρός ή δικηγόρος» αποδεικνύεται ανθεκτική στον χρόνο και φαίνεται ότι περνά από γενιά σε γενιά.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχείων των προτιμήσεων των φετινών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως αυτά καταγράφονται στα μηχανογραφικά δελτία, καταδεικνύουν ότι και οι φετινοί υποψήφιοι προτίμησαν ως πρώτη σχολή την Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ την οποία επέλεξαν 1.985 υποψήφιοι και ακολούθησε η Νομική σχολή πάλι του Πανεπιστημίου Αθηνών με 1.822 πρώτες προτιμήσεις.
Από την ανάλυση των στοιχείων αποδεικνύεται ότι όσοι συγκεντρώνουν υψηλές μονάδες επιλέγουν Ιατρικές, Νομικές σχολές, υψηλόβαθμα τμήματα του Πολυτεχνείου καθώς και Οικονομικές σπουδές και σπουδές Πληροφορικής.
Σε πολύ υψηλές θέλεις βρέθηκαν εφέτος και οι ψυχολογικές σχολές καθώς και οι σχολές Ναυτιλίας ενώ το γενικότερο σχόλιο είναι ότι οι υποψήφιοι επέλεξαν εφέτος τις αποκαλούμενες «παραγωγικές» σχολές, όπως αυτές του Πολυτεχνείου και όχι τις λεγόμενες «καθηγητικές» σχολές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα