Πέτσας: Η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε ζυγαριά – Αν χρειαστεί θα πάρουμε νέα μέτρα

17.09.2020 / 10:52
ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÔÙÍ ÐÏËÉÔÉÊÙÍ ÓÕÍÔÁÊÔÙÍ ÁÐÏ ÔÏÍ ÊÕÂÅÑÍÇÔÉÊÏ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÓÔ. ÐÅÔÓÁ (EUROKINISSI / ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα μας αν αυτό κριθεί αναγκαίο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτών συντακτών τονίζοντας ότι η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά.

Επεσήμανε ότι ορισμένες περιοχές της χώρας είναι ήδη σε πορτοκαλί επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής, τονίζοντας ότι δύο στις τρεις κλίνες είναι κατειλημμένες.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι οι πολίτες χρειάζεται να τηρούν τα μέτρα των ειδικών μέχρι όπως είπε να φτάσουμε στον εμβολιασμό.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δυναμικό και εξελίσσεται. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, διαφορετικό το οικονομικό & κοινωνικό κόστος μπορεί να είναι μεγάλο. Για μας η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά», είπε χαρακτηριστικά.

Για να μειωθεί το ποσοστό πληρότητας, των ΜΕΘ ανακοίνωσε ότι  προστίθενται 40 επιπλέον ΜΕΘ covid το επόμενο διάστημα, ενώ άλλες 236 ΜΕΘ δημιουργούνται από δωρεές.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι αυτά άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν.  Σε ο, τι αφορά το θέμα με τις υπερμεγέθεις μάσκες ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Το τι έγινε έχει διευκρινιστεί από τη ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Και η ανορθογραφία διορθώθηκε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σταμάτησε ήδη η παραγωγή μασκών μεγάλου μεγέθους, ενώ όπως είπε οι μάσκες θα δοθούν κανονικά στα σχολεία χωρίς καμία επιβάρυνση για τον ελληνα φορολογούμενο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα