Πέτσας: Δε συζητάμε για αποστρατικοποίηση των νησιών, θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις καταλήψεις σχολείων

26.09.2020 / 7:29
6b80c801debb9a60f0fbdc255bb35617_XL

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ξεκαθάρισε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δε συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Παράλληλα, σημείωσε πως στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος ενώ ανέφερε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας. «Είμαστε συντονισμένοι με την Κύπρο σε όλα τα θέματα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

H προϋπόθεση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι για να υπάρξει επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν, χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. «Αν υπάρξουν αυτά τα δύο, δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών»

Σχετικά με τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα στηρίζει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία για όσο χρειαστεί.

Τέλος, αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων – με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ – υπέρ των καταλήψεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα