Πάτρα: Eπισκιάζει τους γιατρούς, διχάζει τους Ρομά- Απίστευτα σκηνικά σε μονάδα υγείας

09.10.2020 / 10:06
γραμματεασ

Την… περίεργη στάση υπαλλήλου που συμμετέχει ως γραμματέας σε επιτροπή υγειονομικής μονάδας της Πάτρας που εγκρίνει παραπληγικά επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις, καταγγέλλουν Ρομά στον «Κόσμο».

Όμως, αν για πολλούς είναι «κόκκινο πανί» εξίσου για πολλούς άλλους είναι ιδιαίτερα προσφιλής, γεγονός που καταδεικνύει και την αντικρουόμενη στα μάτια των Ρομά εικόνα που περνά σ’ αυτούς.  

Χαρακτηριστικό είναι ένα επεισόδιο που εκτυλίχθηκε τις προάλλες στην επιτροπή, όταν εισήλθαν σ’ αυτήν δύο γυναίκες Ρομά, η μία μάλιστα με το παιδί της.

Αντί, όμως, να υποβάλλουν ερωτήσεις στο παιδί οι γιατροί της επιτροπής, όπως άλλωστε προβλέπεται, αυτές υποβάλλονταν από το εν λόγω αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που φέρεται να αποτελεί…. σταθερή αξία στην επιτροπή και να μην λείπει από τις εργασίες της.

Το γεγονός, όμως, ότι «επισκίαζε»  τους γιατρούς υποβάλλοντας καταχρηστικά ερωτήσεις προκάλεσε την αντίδραση μιας εκ των δύο γυναικών που ζήτησε εξηγήσεις γι’ αυτό. Τότε η γυναίκα που συνόδευε το παιδί της πήρε τον καβγά πάνω της και φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της, βάζοντας το στη συνέχεια στα πόδια!

Έτσι, και μετά από αυτό το επεισόδιο έχουν πληθύνει οι ψίθυροι γι’ αυτήν την περίεργη και πιθανότατα μεροληπτική υπαλληλική συμπεριφορά, που υπερβαίνει συχνά τα εσκαμμένα και τα κίνητρα της οποίας αναζητούνται.

Επομένως, εγείρονται εύλογες απορίες που συνάδουν με τα εξής δικαιολογημένα ερωτήματα:

*Πώς γίνεται υπάλληλος να είναι πάντα στη συγκεκριμένη επιτροπή, όταν φέρεται μάλιστα να εισπράττει κι ένα παχυλό επίδομα, πέραν του προβλεπόμενου  μισθού;

*Γιατί στις εργασίες της επιτροπής, που συμμετέχει σε μόνιμη βάση, συνηθίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο κάνοντας στοχευμένες ερωτήσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα;   

*Και γιατί για άλλους ρομά είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και για άλλους είναι στο στόχαστρο;

Αυτά τα ερωτήματα ζητούν πειστικές απαντήσεις, την ίδια ώρα που όπως προαναφέραμε οι ψίθυροι πληθαίνουν και κοντεύουν να γίνουν… κραυγές.

(εφ. Κόσμος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα