Πάτρα: Όταν ο Ηλίας Γρηγόρης συνάντησε τον… Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

27.10.2020 / 7:12
γρηγρησ

Τις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου του 1981, όπου το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, πήρε την εξουσία, θυμήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ηλίας Γρηγόρης. Μάλιστα, την Κυριακή των εκλογών εκείνων, είχε συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και είχαν χαιρετηθεί δια χειραψίας!

Που έγιναν όλα αυτά; Όπως εξιστορεί με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ηλίας Γρηγόρης υπηρετούσε τη θητεία του,  στην 112 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, ως νοσοκόμος – σμηνίτης, εάν και είχε τελειώσει την οδοντιατρική και μάλιστα με βαθμό  7,6.

Παρότι, είχε το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου από όλους τους άλλους πτυχιούχους της σειράς του, όπως εξηγεί, οι αρμόδιοι του στρατού δεν του έδωσαν βαθμό και τον έκαναν νοσηλευτή, διότι είχε χαρακτηριστεί ως κομμουνιστής.

Την ημέρα των εκλογών λοιπόν, ο Ηλίας Γρηγόρης, εστάλη να φυλάσσει σκοπιά στο αεροδρόμιο Μάλεμε Χανίων. Το μεσημέρι της Κυριακής, οι σμηνίτες του αεροδρομίου, μαζί και ο Ηλίας Γρηγόρης, πήγαν με φορτηγό ΡΕΟ στο εκλογικό κέντρο στις Στέρνες Χανίων για να ψηφίσουν. Εκεί συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τότε ήταν συνεργαζόμενος με την ΝΔ και όπως εξιστορεί ο Ηλίας Γρηγόρης:  Μας χαιρέτησε δια χειραψίας, και μας ευχήθηκε, «καλή ψήφο». Ψήφισα ΚΚΕ Εσωτερικού, και το βράδυ στη σκοπιά, 2 με 4 το πρωί, με το ραδιοφωνάκι κολλημένο στ’ αυτί μου, κατάλαβα οτι βρισκόμαστε τελικά εκτός Βουλής(1,35%!!! τελικό αποτέλεσμα)…Η πίκρα μου απέραντη, μα τόσο μειοψηφικός ήμουν, δεν μπόρεσα να κοιμηθώ μέχρι  το πρωί, διαπαιδαγωγημένος ότι «από την πλευρά του Σοσιαλισμού, το ΠΑΣΟΚ μας αφήνει παγερά αδιάφορους»……Τέτοια μέρα…».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα