Πάτρα: Ψάχνουν σύντροφο για γάμο μέσω… Αθήνας

26.09.2020 / 12:47
internetiko-flert

Εν έτει 2020 και με τα social media να κυριαρχούν, και στο πεδίο των γνωριμιών, θα σκεφτόσασταν ποτέ να απευθυνθείτε σε γραφείο συνοικεσίων αναζητώντας σύζυγο; Κι όμως, αν και ενδεχομένως αυτό παραπέμπει σε άλλες εποχές, ακόμη και στις μέρες μας, πολλές και πολλοί, το κάνουν. 

Και μην πιστέψετε ότι πρόκειται για δεσποινίδες… ετών 39 ή για κυρίους που ξέμειναν και στα 80 τους θέλουν συντροφιά. Υπάρχουν ασφαλώς κι αυτές οι περιπτώσεις, αλλά την τελευταία πενταετία, ακόμη και άτομα μέσης ηλικίας, πετυχημένα και ευκατάστατα, αναζητούν μέσω γραφείων συνοικεσίων ταίρι για γάμο!

Πατρινές και Πατρινοί. που δεν αποτελούν εξαίρεση, στρέφονται επίσης στην προαναφερόμενη λύση, προτιμώντας κυρίως γνωστά γραφεία συνοικεσίων της Αθήνας, είτε για λόγους μεγαλύτερης εχεμύθειας είτε γιατί πιστεύουν ότι θα έχουν μέσω αυτών περισσότερες επιλογές.

Έτσι, σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να πιστεύουμε, τα γραφεία συνοικεσίων εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν, και πολλούς γάμους να κυριεύουν!

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας διαβάζοντας στις ιστοσελίδες γραφείων συνοικεσίων της πρωτεύουσας αγγελίες πατρινής προέλευσης. Ενδεικτικά, διαβάστε παρακάτω:

Πάτρα, 64χρονος Συνταξιούχος Ναυπηγός, νεανικής εμφάνισης, αριστοκρατικός, ψηλός, καλλιεργημένος, ευχάριστος χαρακτήρας και ρομαντικός, οικονομικά ευκατάστατος, μονοκατοικία, ακίνητη περιουσία, Ι.Χ., λάτρης των ταξιδιών και των εκδρομών, με αγάπη για την υγιεινή ζωή, επιθυμεί σοβαρή γνωριμία με κυρία αξιόλογη, με σκοπό τη συμβίωση ή και το γάμο.

Πάτρα, 42χρονος Οδοντίατρος, εμφανίσιμος, εξαιρετικού στυλ, μελαχρινός με καστανά μάτια, μορφωμένος, κοινωνικός με εξαιρετικούς τρόπους, κατασταλαγμένος, οικονομικά αποκαταστημένος με ιδιόκτητο οδοντιατρείο, δικό του σπίτι, Ι.Χ., με ενδιαφέροντα όπως οι τέχνες και ο αθλητισμός, με αγάπη για τις εκδρομές και τα ταξίδια, επιθυμεί γνωριμία με κυρία έως 40 ετών, εμφανίσιμη, καλλιεργημένη, δοτική, συναισθηματική, προσγειωμένη, με σκοπό το γάμο και τη δημιουργία οικογένεια.

Πάτρα, 36χρονη αναισθησιολόγος, ευπαρουσίαστη με εξαιρετικές αναλογίες, κάτοχος Μάστερ, δυναμική και ευχάριστη, οικονομικά αποκαταστημένη, με αδυναμία στις εκδρομές και τα ταξίδια, με ενδιαφέροντα όπως η μουσική και  επιθυμεί σχέση γάμου και τη δημιουργία οικογένειας.

Με εφάπαξ ποσό και με στόχευση

Στα περισσότερα γραφεία συνοικεσίων, όσες και όσοι προσέρχονται δίνουν ένα εφάπαξ ποσό, που μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 700 ευρώ, και στη συνέχεια περνούν από μια συνέντευξη, στην οποία καταγράφονται οι επιθυμίες τους και τα ζητούμενα τους.

Μετά από τη διαμόρφωση του προφίλ τους, οι ιθύνοντες των γραφείων αναλαμβάνουν να τούς βρουν τον άνθρωπο που τούς ταιριάζει. Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να είναι χρονοβόρα, αλλά στοχεύει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων μιας αποτυχίας.  

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα γραφεία συνοικεσίων συνεχίζουν να κάνουν θραύση. Ίσως γιατί στην εποχή μας οι  σχέσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες, ενώ καθίστανται ακόμη δυσκολότερες για ανθρώπους που είναι απορροφημένοι από αυξημένες επαγγελματικές  υποχρεώσεις και δεν έχουν τον χρόνο να ψάξουν για να βρουν αυτό που θέλουν.

Στις ηλικίες 25-50 ετών, που αποτελούν και τις λεγόμενες γόνιμες ηλικίες, αποκλειστικά ζητούμενο είναι ο γάμος.

Βέβαια, υπάρχει και ο σκοπός της συμβίωσης, σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες, που τούς ενδιαφέρει να μείνουν μαζί με κάποιον άλλον, χωρίς να κάνουν γάμο. Ίσως γιατί δεν θέλουν να χάσουν κάποια σύνταξη χηρείας.

«Πολλοί πιστεύουν ότι, όσοι πάνε σε γραφεία δεν μπορούν να βρουν σύντροφο μόνοι τους, γιατί έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, πάντοτε στο γραφείο μας ερχόντουσαν οι καλύτεροι, γιατί οι καλύτεροι πληρώνανε και οι καλύτεροι είχαν απαιτήσεις», είναι η επισήμανση ιδιοκτήτριας ενός από τα παλαιότερα γραφεία συνοικεσίων της Αθήνας, προσθέτοντας με νόημα: «Αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν τόσα πολλά προσόντα, φανταστείτε και τις απαιτήσεις που έχουν. Αυτό που θέλουν δεν μπορούν να το βρουν τυχαία, στο δρόμο. Κι όταν απαιτείς, θες το καλύτερο». Ψέματα;

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα