Πάτρα: Φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα

18.09.2020 / 6:56
fissas-1

Συλλαλητήριο κατά της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας, με αφορμή την επέτειο μνήμης από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την δικαστική υπόθεση το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να αποφασιστεί από το δικαστήριο στις 13 Οκτωβρίου.

Τα συλλαλητήριο θα γίνει σήμερα (18:00) στην πλατεία Γεωργίου και η ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής:

Πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, και η συνολική καταδίκη των 68 κατηγορουμένων, τόσο για τα επιμέρους αδικήματα, όσο και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, είναι πλέον σαφές ότι αποτελεί μονόδρομο, ακόμα και για όσους αρχικά είχαν επιφυλάξεις.

Καταδίκη γιατί πολύ απλά δεν είναι αθώοι. Η πληθώρα των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν αφήνει περιθώρια ούτε αμφιβολίες για τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης.

Μίας οργάνωσης με δολοφονική δράση επί 30 και πλέον έτη, όπου τελικά έφθασε πολύ αργά ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι δεκάδες.

Υπάρχουν και πολλές άλλες υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων που θεωρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά και για τα οποία η ηγεσία δεν κατηγορήθηκε ποτέ.

Όμως μια απλή επισκόπηση όλων αυτών των υποθέσεων καταδεικνύει τον κεντρικό σχεδιασμό της εγκληματικής δράσης και καθιστά σαφές ότι όλες αποτελούν την υλοποίηση των εντολών του Μιχαλολιάκου και των λοιπών ηγετικών στελεχών της οργάνωσης.

Όμοιος τρόπος επίθεσης, όμοια δολοφονικά χτυπήματα, όμοια πάντα η στάση της οργάνωσης, με δημόσια άρνηση της ευθύνης της αλλά με εσωτερική αναβάθμιση του εκάστοτε δράστη στην ιεραρχία, με αναγνώριση της προσφοράς του στο ναζιστικό –εθνικιστικό όπως οι ίδιοι παραπλανητικά το αναφέρουν- κίνημα.

Εάν προκαλεί εντύπωση γιατί όλα αυτά δεν είναι ευρέως γνωστά, είναι απλά γιατί η δίκη δεν καλύπτεται από το μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής δεν θέλησε την είσοδο καμερών στην αίθουσα και καταγραφής της δίκης, φοβούμενη προφανώς τον όγκο των σε βάρος της στοιχείων, με αποτέλεσμα, με βάση τον νόμο και αφού ένας διάδικος δεν συναίνεσε, να μην επιτραπεί από την έδρα η τηλεοπτική κάλυψη της δίκης.

Τίποτα δεν έγινε στην τύχη, τίποτα δεν έγινε εν αγνοία της ηγεσίας και για πρώτη φορά αυτή βρίσκεται στο εδώλιο μαζί με τα εκτελεστικά όργανα – μέλη της.

Η συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η υπόθεση που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον κεντρικό σχεδιασμό της από την εγκληματική οργάνωση, την οργάνωση, το σκοπό και την εκτέλεση των εγκληματικών πράξεων στη βάση ακριβώς της εθνικιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας της ΧΑ.

Η καταδίκη των κατηγορουμένων είναι επομένως μονόδρομος τόσο για την ελληνική δικαιοσύνη, όπως μονόδρομος είναι και η καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού από την ελληνική κοινωνία.

Η απόφαση που θα εκδοθεί στις 7 Οκτωβρίου 2020, δεν μπορεί παρά να είναι καταδικαστική. Το φοιτητικό και το λαϊκό κίνημα έχει ξεκαθαρίσει και θα συνεχίσει να το κάνει ότι δεν θα ανεχθεί στο σώμα του λαού δολοφόνους, εχθρούς της ελευθερίας, των κοινωνικών διεκδικήσεων και του ίδιου του ανθρώπου.

Δείχνουμε στην δικαιοσύνη μέχρι την ημέρα έκδοσης της απόφασης, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ότι η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει για τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, μπορούμε να δείξουμε ότι η κοινωνία έχει πειστεί για την ενοχή τους, μπορούμε να βοηθήσουμε στην ηθική δικαίωση των θυμάτων, μπορούμε να φωνάξουμε ότι η ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια συγκυρία που οι ανάγκες του λαού και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται ισχυρά πλήγματα από κυβέρνηση – ΕΕ, μέσα στο όλο και εντεινόμενο κλήμα ακροδεξιάς και φασιστικής ρητορικής της κυβέρνησης με την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία”.

Πάτρα: Φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα
Πάτρα: Φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα