Πάτρα: Φοιτητές έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και της Ε.Ε. – Διαμαρτυρία για τον Αμερικάνο πρέσβη

30.10.2020 / 19:48
viber_image_2020-10-30_20-28-34-1

Στις 30/10 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Φυσικού, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, ΣΔΟ καθώς και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών της Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πάτρας για να διαμαρτυρηθούν για την συνδιοργάνωση συνεδρίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μεταξύ άλλων, στο οποίο καλεσμένος ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζ. Πάϊατ. Στην κινητοποίηση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και οι αποστάσεις από τους φοιτητές.

Στις αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:«Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πάτρας, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετέχουν ως διοργανωτές σε ένα τέτοιο συνέδριο ώστε να συζητήσουν για το πως θα συμβάλλουν στην επιχειρηματική ανάπτυξη στη περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν πει κουβέντα για τις δικές μας ανάγκες.

Καμία απάντηση δεν έχουν δώσει οι Πρυτανείες και η Περιφέρεια στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο, που αφορούν την μόρφωσή μας και την υγεία μας. Είναι γνωστό άλλωστε πως το Πανεπιστήμιο δεν δίνει δεκάρα για την ολόπλευρη μόρφωση των φοιτητών, αλλά και για την υγεία μας, αφού μόλις τις τελευταίες δέκα μέρες είχαμε δεκάδες κρούσματα στα εργαστήρια, αλλά και στις Εστίες των δυο Πανεπιστημίων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Πανεπιστήμιο καλεί ως ομιλητή στο Συνέδριο  και τον Αμερικάνο Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι για άλλη μια φορά ανακοινώνουν στον Αμερικάνο Πρέσβη ότι ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην Πάτρα, πόσο μάλλον στο Πανεπιστήμιό μας.»

Συμβολικά, οι φοιτητές έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και τη σημαία της ΕΕ στο τέλος της κινητοποίησης ενώ κρέμασαν πανό στο κτήριο της πρυτανείας που υπογραμμίζει ότι είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα