Πάτρα: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τη συντήρηση της Επαρχιακής Οδού Διάσελο – Καλέντζι

06.08.2020 / 11:03
????????????????????????????????????

Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση της επαρχιακής οδού Διάσελο – Καλέντζι», συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ, υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο αφορά τη συντήρηση και την άρση επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού λόγω καθιζήσεων, κατολισθήσεων και διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας & των πρανών των οδών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης της βατότητας, σήμανσης και τοποθέτησης ή τυχόν αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, εργασίες αποκατάστασης ή συμπλήρωσης και επέκτασης τεχνικών έργων, κλπ. Επίσης θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου, ενώ σε μήκος 3 χλμ περίπου, θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος. Ακόμα, θα γίνει κοπή θάμνων – δένδρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές της οδού για τη βελτίωση της ορατότητας, καθαρισμός φρεατίων και όπου απαιτηθεί θα γίνει άρση καταπτώσεων και κατασκευή βραχοπαγίδων.
Στο σύνολο της οδού θα αποκατασταθούν τα στηθαία ασφαλείας που έχουν καταστραφεί ή λείπουν, καθώς και όλες οι φθαρμένες πινακίδες σήμανσης. Όπου απαιτείται θα τοποθετηθούν καινούριες πινακίδες κυκλοφορίας και πληροφοριακές πινακίδες στις διασταυρώσεις με το φράγμα στην θέση «ΝΤΑΣΚΑ» και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο χρειαστεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα