Πάτρα: Το φέσι των 46 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει για τον δήμο

24.09.2020 / 16:17
γκο-17-19

Πενιχρότατη ήταν η συγκομιδή για τον Δήμο Πατρέων στην προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια να εισπράξει, έστω, μέρος από τα 46 εκατομμύρια ευρώ (αρχικό κεφάλαιο και προσαυξήσεις) που του χρωστούν 161 πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Περίπου τέσσερα χρόνια μετά από την αποστολή των ειδοποιητηρίων, ο Δήμος εισέπραξε λίγες χιλιάδες ευρώ μετά και από τη σχετική δυνατότητα που έδωσε η πολιτεία για να υπαχθούν οι υπόχρεοι σε ρύθμιση, και αυτά προήλθαν από φυσικά πρόσωπα που ήθελαν να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες ακινήτων τους (διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να τις ολοκληρώσουν).

Εκτός από την αποστολή ειδοποιητηρίων, διαδικασία που είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2016, οι δημοτικές υπηρεσίες έφτασαν το θέμα μέχρι και τις τράπεζες για να μπλοκάρουν τους προσωπικούς λογαριασμούς οφειλετών.

Δήλωσαν ότι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από τους κατόχους τους, και επιβεβαιώθηκε ότι προηγούνταν άλλοι (εφορία, ασφαλιστικοί φορείς κ.ά.). Κίνηση έγινε από τον Δήμο και προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ώστε να μπλοκαριστεί η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Η λίστα που είχαν συντάξει οι δημοτικές υπηρεσίες περιλάμβανε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που ήταν υπόχρεοι για ποσά μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις). Μεταξύ τους περιλαμβάνονταν οφειλέτες από την Αθήνα και την Πάτρα. Οι μεγάλοι οφειλέτες προέρχονταν κυρίως από την Πρωτεύουσα και δυστυχώς για το Δήμο αφορούσαν επαγγελματικές δραστηριότητές τους που δεν υφίστανται σήμερα.

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα