Πάτρα: Συλλαλητήριο από τους φοιτητές την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

05.10.2020 / 4:33
panepistimia-foitites-22-5-20

Την Παρασκευή 2/10/20 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας με θέμα την οργάνωση της πάλης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, έπειτα από κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν συμμετείχαν οι Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Βιολογικού, Παιδαγωγικού, Θεατρικών Σπουδών, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ, ΣΟΦΕΠΠ και η επιτροπή 2ου έτους Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Αρχικά, στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Πάτρας νωρίτερα την ίδια μέρα στη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ για το οξυμένο πρόβλημα με τη μετακίνηση. Εκεί οι φοιτητές είχαμε κατάκτηση όσον αφορά την πύκνωση των δρομολογίων από και προς το πανεπιστήμιο, σε σχέση με τα ορισμένα δια ζώσης μαθήματα ή εργαστήρια. 

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε πλούσια και ζωντανή συζήτηση γύρω από το πως οι φοιτητές έχουμε οργανώσει τον αγώνα μας μέχρι τώρα, τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε στις σχολές μας  και ποιος φταίει για αυτά. 

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι η ανάγκη μας είναι να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και δωρεάν. Ότι δεν ανεχόμαστε την παγίωση της τηλεκπαίδευσης ως αντικαταστάτρια μορφή για τη δια ζώσης διδασκαλία διότι δεν μπορούμε να παίρνουμε τη γνώση γύρω από το επιστημονικό μας αντικείμενο μέσα από μια οθόνη. 

Η συζήτηση ανεδειξε επίσης ότι για το ότι δεν έχει παρθεί μέτρο για να ανοίξουν οι σχολές μας ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης που δεν δίνει ούτε ευρώ για τις ανάγκες μας αλλά δίνει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των λίγων για περισσότερα κέρδη. 

Τέλος, δόθηκε ώθηση για να οργανωθεί με ακόμα καλύτερους όρους η συζήτηση και η διεκδίκηση μέσα στους Συλλόγους, με Γενικές Συνελεύσεις, συνελεύσεις ετών και εργαστηρίων, με επιτροπές σε κάθε έτος και εργαστήριο ώστε οι Σύλλογοι να γίνουν κέντρα αγώνα για κάθε ζήτημα που έχει προκύψει και θα προκύψει το επόμενο διάστημα. 

Η σύσκεψη με βάση και τις αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων, κατέληξε σε: 

·  Συλλαλητήριο την Παρασκευή 9/10 στις 11 π.μ. από την πλατεία Γεωργίου που καλεί με θέμα να παρθουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές για όλους τους φοιτητές, για όλα τα μαθήματα.

·  Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα οξυμένα προβλήματα με τη στέγαση (ενοίκια, εστίες) και τη μετακίνηση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα