Πάτρα: Συγκέντρωση – συλλαλητήριο την Τρίτη από το Εργατικό Κέντρο

12.10.2020 / 7:18
ergatiko-3

Η ανακοίνωση:

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και συλλόγους, όλους τους φορείς της πόλης μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους εκείνους που σήμερα αγωνιούν, που δίνουν μάχη για το εισόδημά τους, που είναι στο πλευρό των παιδιών τους στον αγώνα για ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Σε όλους εκείνους που δικαιολογημένα αγανακτούν με την πολιτική της κυβέρνησης, που λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργατών, του συλλογικού οργανωμένου αγώνα. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Η μάχη στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας, της ζωής και τον δικαιωμάτων μας, είναι μια καθημερινή σκληρή αναμέτρηση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Όμως, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται.

Κανείς να μη λείψει από το Συλλαλητήριο και τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας την Τρίτη 13 Οκτώβρη, 6:30μμ. Η θέση όλων μας είναι εκεί, στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της υγείας του λαού. Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και οργανωμένα με τα συνδικάτα μας, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκα.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση – συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη!

Απαιτούμε:

  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων και συνδικαλιστών που σηκώνουν κεφάλι μέσα στους χώρους δουλειάς, ζητώντας τα αυτονόητα. 
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη.
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Καμία απόκρυψη κρουσμάτων από εργοστάσια και μεγάλα εμπορικά κέντρα, άμεσα να υλοποιείται το υγειονομικό πρωτόκολλο (ιχνηλάτηση, απολύμανση, ενημέρωση).
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό και των ιδιωτικών ΜΕΘ.
  • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία της πόλης μας. Να δημιουργηθούν νέες με βάση τις ανάγκες.
  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό και να διαθέτει όλες τις ειδικότητες γιατρών, αλλά και το απαραίτητο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση, όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Υγείας μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή, όπου απασχολούνται πάνω από 2000 εργάτες.
  • Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων Δυτικής Ελλάδας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και δημιουργία νέων κτηρίων στον περιβάλλοντα χώρο. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό. Να δημιουργηθεί ΜΕΘ Παίδων και ΜΕΘ Παίδων για COVID-19.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ανανέωση του εξοπλισμού τους. Δημιουργία νέου σταθμού ΕΚΑΒ στην Ανατολική πλευρά της Πάτρας που να καλύπτει και τις ανάγκες της ΒΙΠΕ Πατρών.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα