Πάτρα: Στις καλένδες η μεταφορά του Αστυνομικού Μεγάρου;

18.10.2020 / 12:33
Astinomiko-megaro

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου της οδού Ερμού.

Ήδη έχουν ωριμάσει οι σχετικές μελέτες ενώ έχει συνταχθεί και ο αντίστοιχος φάκελος, ο οποίος θα σταλεί προς έγκριση στη διαχειριστική αρχή. 

Στην περίπτωση που το έργο εγκριθεί (κάτι που θεωρείται πάρα πολύ πιθανό) τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης και θα ακολουθήσει η επόμενη φάση, αυτή των εργασιών. 

Αν και σημειώνεται ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου δεν συνδέεται με το θέμα της παραμονής ή όχι των αστυνομικών υπηρεσιών σ’ αυτό, είναι προφανές ότι  η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδέχεται να «παγώσει» το αίτημα της μετεστέγασης  τους σε ένα νέο ακίνητο. Υπό την έννοια, ότι με την ενεργειακή αναβάθμιση του (που ορθώς προωθήθηκε από την Περιφέρεια), το Μέγαρο της Ερμού θα κερδίσει πόντους.

Ως εκ τούτου, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η πολυαναμενόμενη μεταφορά  των αστυνομικών υπηρεσιών πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη, πιθανότατα θα μετατεθεί για το απώτερο μέλλον.

Άλλωστε, ένα ενεργειακό αναβαθμισμένο κτίριο, που αυτομάτως συνεπάγεται και την εν μέρει αναβάθμιση των υποδομών του, θα δώσει και έναν επιπρόσθετο χρόνο στην ΕΛΑΣ για να ψάξει με την.. ησυχία της την καλύτερη δυνατή στέγη. 

Ένα θέμα που επανήλθε στο προσκήνιο  

Υπενθυμίζεται ότι το  θέμα που αφορά το (νέο) Αστυνομικό Μέγαρο επανήλθε φέτος δυναμικά στο προσκήνιο, με πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και συνεχίζει να αναπτύσσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Ο πρόεδρός της Χάρης Τσίτσικας έχει υποστηρίξει πως το νέο Αστυνομικό Μέγαρο μπορεί να ανεγερθεί στο γνωστό οικόπεδο της ΕΛΑΣ, επί της οδού Αμερικής, με αρχιτεκτονικές εφαρμογές που θα επιτρέψουν τη συνύπαρξη του με το όμορο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.

Εξάλλου, μια άλλη ιδέα – πρόταση που έχει κατατεθεί στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου είναι το νέο Αστυνομικό Μέγαρο να στεγαστεί στον χώρο του ΚΕΤχ;

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα